Avukat stajyerlerinden oluşan takımlar, aynı “olay metni” üzerinden yaptıkları iddia ve savunmalarla,  jüri üyelerinden en yüksek puanı alarak Türkiye şampiyonluğu mücadelesi verecekler.

Hatice Nur Altunok, Aygül Karaköse, Bilal Bayraktar, Sena Turgut ve Ramazan Balçiçek'ten oluşan Adana Barosu Stajyer Avukatlar Takımı, 5-6 Mayıs tarihleri arasında Hatay Barosu’nun ev sahipliğinde düzenlenen elemelerde, Antalya, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye barolarının önünde birinci olmuştu.

TBB STAJYER AVUKATLAR TÜRKİYE KURGUSAL DURUŞMA YARIŞMASI İKİNCİ AŞAMA

Bölge elemeleri yarışmaları sonunda birinci olan 8 baro takımları 15-16 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara’da yapılacak yarışma finaline katılacaklar ve sonunda TBB Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda dereceye girenler belirlenecek.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Kurgusal Duruşmaların yarışma olmaktan öte, bir eğitim süreci olduğunu vurguladı. Yarışmaya hazırlanan, katılan, izleyen herkesin hukuki bilgisini geliştirdiğini ifade etti. Av. Küçük, "5 yıldır geleneksel olarak yapılan yarışmada finale kalan 8 baro arasındayız. Bu bizim için son derece kıymetli. Yarışmaya katılan tüm stajyer avukatlarımıza başarılar diliyorum. Stajyerlerimizin tümü benim için birincidir.Emek veren herkese şimdiden teşekkür ederim." dedi.

ÖDÜLLER

Yarışmada birinci takıma : 7 bin 500 TL, Strazburg AİHM ziyareti, plaket, saat, ikinci takıma : 6 bin TL, plaket, saat, üçüncü takıma : 4 bin TL, plaket, saat ödülü verilecektir.