Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen “Bakanlık Temsilcileri ve Hükümet Komiserleri Eğitimi” Adana ESOB’ta yapıldı. 

 

Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Ahi Evran Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Adana, Mersin, Hatay ve Osmanyie’den 60 Bakanlık Temsilcisi ve Hükümet Komiseri katıldı.

 

Toplantıya, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hüseyin Altındal, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Gülden Tatar ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Hatay Ticaret İl Müdürü Ziya Yüksel ile ESOB Başkan Vekilleri Nihat Sözütek ve Mustafa Göktaş, Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Uygunsözlü, Genel Sekreter Sema Kartalmış da katıldı.

 

Evsahibi sıfatıyla konuklara “Hoş geldiniz” konuşması yapan Birlik Başkanı Kazım Barışık, 2014 yılında yapılacak olan esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının genel kurul toplantılarında görev alacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı temsilcileri ve hükümet komiserlerine şimdiden görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diledi.

 

Barışık, “Dinimizde bile Yaradan ‘Oku’ demiştir. Eğitimsiz toplum hiçbir yere ulaşamaz. Eğitime her  yerde, her yaşta daima büyük önem vermeliyiz. Bu toplantıyı tertip eden tüm Bakanlık yetkililerini ve sizleri tebrik ediyorum. Sizlere naçizane evsahipliği yapmaktan mutluluk duymaktayım. Zaten sizlerle bizler bir aile gibiyiz. Hayatım boyuncu bu teşkilatın içinde bulundum. Sizler bizim baş tacımızsınız”diyerek alkış aldı.

 

Ticaret İl Müdürü Ekiz de, 5362 Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu’na göre yapılacak eğitimin başarılı geçmesini dilerken, kendilerine Adana’da her konuda destek veren ve bugün de ev sahipliği yapan Birlik Başkanı Kazım Barışık’a teşekkür etti.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hüseyin Altındal, kamu kurumu niteliğindeki esnaf ve sanatkâr meslek kuruluşlarının ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşları olduğuna işaret ederken, bu kuruluşların Gümrük ve Ticaret Bakanlığı için de büyük önem taşıdığını ifade etti.

 

Altındal, önümüzdeki yıl esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının olağan genel kurul toplantılarının kanunen yapılmasının zorunlu olduğuna işaret ederken, bu genel kurullarda bakanlık temsilcileri ve hükümet komiserlerinin görev yapacağını, bu eğitimi almamış personel için de bu toplantının yapıldığını söyledi. Altındal, 2014 yılında yapılacak olan genel kurulların bu eğitim programına iştirak eden ve sertifika alan personel gözetiminde mevzuata uygun olarak yapılacağını da kaydetti.