Bölge ekonomisi açısından kilit önem taşıyan noktaları Ceyhan ve Adana’ya bağlayacak Ceyhan-Sarımazı yolunun tamamlanması için çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Aytaç Durak’la beraber bölge halkıyla bir araya geldi, yol çalışmalarını denetledi.

15 km uzunluğunda, 20 metre genişliğinde ve gidiş-geliş toplamda 6 şerit olacak yol, Karayolları standardında inşa ediliyor. Yolun 5 kilometrelik bölümünün bir istikametinde asfaltlama çalışması tamamlandı. Yolun diğer istikametinde altyapı ve iyileştirme çalışmaları tamamlanlanır tamamlanmaz asfaltlama gerçekleştirilecek.

Yolun 5 kilometrelik ikinci etabında, (Toros Gübre-Sarımazı bölümünde) altyapı çalışmaları sürüyor. Kalan 5 kilometrelik bölümünde ise bir yandan kamulaştırma, bir yandan da kamulaştırma gerekmeyen bölümlerde altyapı faaliyetleri devam ediyor.

BAŞKAN SÖZLÜ SAĞLAM İŞ YAPIYOR

Yol çalışmalarını izleyen Aytaç Durak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, karayollarıyla adeta yarışa girdiğini belirttti. Durak, “Kendisini tebrik ediyorum. Burada Karayolları standardında bir yol yapılıyor. Ekibi de çok güçlü. Sarımazı yolunda bir yerin kazısı yapılırken çıkan malzemeyle başka bir yerin dolgusu gerçekleştiriliyor. Başkan bir taşla iki kuş vuruyor. Hem yol açılıyor, hem sağlam zemin oluşuyor, hem de tasarruf yapılmış oluyor” diyerek Başkan Sözlü’nün sağlam iş yaptığını söyledi.

STRATEJİK NOKTALARIN BAĞLANTISI SAĞLANACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, ekonomik açıdan stratejik noktaların Ceyhan ve Adana ile bağlantısını sağlayacak yolun, uzun ömürlü ve kaliteli olması için titizlikle çalıştıklarını ifade etti. Başkan Hüseyin Sözlü, yapımını üstlendikleri yolların tamamında standardın yüksek olmasına dikkat ettiklerini vurguladı.