Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova ilçesinin muhtarlarıyla buluştu, sorun dinledi, hizmetlerle ilgili bilgi verdi, projelerini anlattı. Başkan Sözlü, bir sonraki seçimi kazanmak için Adana’nın, bu şehrin çocuklarının geleceğini popülizme kurban vermeyeceğini, bugünü kurtarmak için şehircilik ruhuna asla ihanet etmeyeceğini açıkladı.
Park Zirve’de düzenlenen etkinlikte Çukurova ilçesinin muhtarlarıyla bir araya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hizmet ederken adaletli olmaya ve Adana’nın geleceğini inşa etmeye yönelik projelere öncelik vermeye büyük önem verdiklerini söyledi. İmar, ulaşım ve altyapı konularında muhtarların sorularını yanıtlayan, şu ana kadar yapılanları ve planlananları anlatan Başkan Sözlü, Türk şehirciliği adına örnek projelere imza atacaklarını belirtti.

SEÇİM KAZANMAK İÇİN ŞEHİRCİLİĞİN RUHUNA İHANET ETMEYİZ
Başkan Sözlü, “Çukurova’nın toplam mahalle sayısı az fakat mahalleler çok büyük. Bir kaç mahallesi var ki Kozan ilçesi kadar. Gelecek seçim için şehirden bir şey feda edersem namerdim. Vatandaş itibar etmiş, oy vermiş. Şehirleri kendi siyasi ikbalimize kurban edersek kötülük yapmış oluruz. Bu 5 yılı, gelecek 5 yıla feda edersek kente ihanet etmiş oluruz. Şehirleri namusumuz, itibarımız ve aile şerefimiz gibi düşünmeliyiz ve öyle korumalıyız. Buradaki aile şerefi, bu büyük hemşehri topluluğunun şerefidir. Şehirlerimizi yaşanılır kılmalıyız. 15-20 yıl sonra, yaptıklarımız değiştirilmeye gerek duyulmamalı. Gündelik popülizm içinde değilim. Şehirciliğin, belediyeciliğin ahlakı ve halka olan inancımla sorunları çözmeye çalışıyorum. İmarla ilgili sorunları yoğunluk artırarak çözerseniz, bir süre sonra çocuklarınızın, torunlarınızın şehrinde, trafiği rahatlatmak için kamunun parasını altgeçide, üstgeçide, kavşaklara, yıkımlara harcamak zorunda kalırsınız. Orada birilerinin kazandığı para belediyelerin kesesinden çıkıyor. Bu paralar halkın parası. Biz bu halkın parasını, sizin verdiğiniz yetkiyle kullanıyoruz” dedi.

İNSAN FANİ, ÖLÜMSÜZLÜK HİZMETLE, BIRAKILAN ESERLERLE OLUR
Muhtarlarla, halkla el ele vererek sorunları çözeceklerini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Yaptığımız iş doğruysa, yine göreve talip olmak nasip olursa, hizmet etmeye devam ederiz. İnsanlar ölümsüz değildir. İnsanın ölümsüzlüğü yaptığı hizmetlerdir, bıraktığı eserlerdir, insanların kalbinde edindiği yerdir.
Kaliteli evler, kaliteli semtler inşa etme konusunda iddialıyım. Kırsala bakışımız oy kaygısıyla olmaz. Şehir merkezinde bir mahalle, çok sayıda ilçeden daha fazla seçmene sahip olabiliyor. Hizmeti şehir merkezinde ve kırsalda adaletli şekilde vermek için çalışıyorum. Bu çağda suyu olmayan köylerin bulunmaması gerek. Çocuklarımızı eğitim hayatına sağlıklı yollardan ulaştırmak bizim için övünülecek işlerden olmamalı. Bu yüzden hizmetin bir kısmı elbette kırsala yapılıyor” diye konuştu.

NİTELİK, NİCELİKTEN ÖNEMLİDİR
Adana’nın gelişim ve değişiminin muhtarlarla el birliği yaparak sağlanacağını vurgulayan Başkan Sözlü, şunları söyledi: “Muhtarlarımızın bizlerle irtibatta olmasına önem veriyoruz. Halkın en büyük güç olduğuna inanan bir belediye başkanı olarak hiçbir hizmeti siyasi kaygılarla yapmıyorum. Bu bağlamda da muhtarlarımızın mahallelerdeki seçilmiş temsilciler olması dolayısıyla sorun, şikayet ve taleplerini önemsiyorum. Çukurova’da kaliteli evler, kaliteli semtler inşa edilmesinden yanayım. Nitelik bazen nicelikten önemlidir. Çok konut yapmaktansa kaliteli ve az konut inşa etmek daha önemli. Özellikle Kabasakal ve Şambayadı taraflarında uygulayacağımız projelerle tabiatı koruyarak ilçeyi, hem Adana'nın hem Türkiye'nin cazibe merkezi haline getireceğiz.” 
Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantıda, muhtarların dile getirdiği sorunlar ve istekleri kayıt altına alındı. Başkan Sözlü, muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.