Başkan Sözlü’nün Ceyhan’da yapımı tamamlanan Ceyhan İlçe Müftülük Binası için yaptıklarını bildiklerin belirterek, “ Her konuda olduğu gibi Üniversitemizin Camisine sahip çıkarak bu konuda da öncülüğünü göstermiştir. Bundan sonra da aynı şekilde gayret göstereceklerine inancım tamdır. Camimiz için yardım kampanyasını çok ciddi bir şekilde takip etmiş ve teşvik etmiştir. Bizde Çukurova Üniversitesi olarak bu çalışmalarını bir plaketle taltif ediyoruz. Heyetimiz ile beraber Sayın Müftümüze hem ziyaret hem de bu plaketi takdim etmek üzere geldik. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş başta olmak üzere Adana emekli Müftüsü Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eğitmeni denetleme ve geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Barış, Mühendislik Fakültesi eski Dekanı Prof.Dr. Beşir Şahin, Ceyhan ilçe Müftüsü Halil Şekerci ve Ceyhan vaizi Yusuf Uçur’un da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Sözlü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ 57. Alay Camisisi için ne yapsak azdır. Çanakkale şehitlerini ve tüm Şehitlerimize Şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

Başkan Sözlü, 57. Alay Şehitlerinin anısının Adana’da yaşayacak olmasının da önemine değinerek, “bu gün bağımsız ve hür şekilde yaşayabiliyorsak, dini vecibemizi yerine getirebiliyorsak Çanakkale’de bu vatan için gözlerini kırpmadan şehit olan ecdatlarımızın sayesindedir. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyoruz” dedi.

 

Daha sonra Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. D. Ali Osman Ateş Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye  bir teşekkür plaketi takdim et