Adana Valiliğini ziyaretinin ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret eden Ekmeleddin İhsanoğlu’na, CHP ve MHP’li milletvekilleri,  ilçe belediye başkanları, il ve ilçe başkanları, bürokratlar eşlik etti.

Adana’nın tarihi bir gün yaşadığını söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “İnşallah Cumhurbaşkanımız olacak Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, değerli eşleri ve heyetiyle birlikte Büyükşehir Belediyemizi şereflendirmişlerdir. Bütün hemşehrilerim adına kendilerine ‘hoşgeldiniz’ diyorum, saygıyla selamlıyorum” dedi.

CUMHURİYETİMİZ VE MİLLİ BİRLİĞİMİZ HIZLA UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR

Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “10 Ağustos’ta idrak edeceğimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminin, Türkiye’nin yaşamış olduğu özel şartlardan dolayı, sadece Cumhurbaşkanlığı seçimi olmasının ötesinde, daha derin bir anlam ifade ettiği kanaatindeyim. Cumhuriyetimizin kazanımlarının teker teker kaybedildiği, milli birliğimizin sarsıldığı, üniter yapının tartışıldığı bir dönemde, bu Cumhurbaşkanlığı seçimi Aziz Türk Milleti için ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti için büyük bir anlam ifade ediyor. Cumhuriyetimizin ve milli birliğimizin hızla uçuruma doğru sürüklendiği bir zaman diliminde, inşallah Sayın Cumhurbaşkanı adayımızın, halkın nezdinde göstereceği başarı, Cumhuriyetimizin kazanımlarının tekrar dirileceği ve milli birliğimizin yeniden tesis edileceği bir dönem olacaktır. Güneydoğu’da teröristlerin zabıta, kolluk görevi, polislik yaptığı bir dönemde, şerefli Türk Ordusu mensuplarının talimatla bunlara seyirci kaldığı bir zamandayız ve Aziz Türk Milleti bunları hazmedememektedir” diye konuştu.

ARKASINDA GURURLA DURACAĞIMIZ ADAYIMIZ VAR

Türkiye’nin yanıbaşındaki coğrafyanın kan gölüne döndüğünü belirten Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerine şöyle devam etti: “Türk Milleti artık bunları hazmedememektedir. Türkmen kardeşlerimiz hunhanca katledilmektedir. İşte bu kötü gidişe dur demek için, Allah’a çok şükür ki, ne devlete ne millete karşı işlenmiş bir suçu bulunan, başı dik, alnı ak, gurur duyarak arkasında duracağımız, tertemiz bir adayımız var.”


YURTTA BARIŞ, CİHANDA BARIŞ

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da samimi karşılaması ve kendisiyle ilgili içten sözleri için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Prof. İhsanoğlu, şunları söyledi: “Adana’da, yaz mevsimi olmasına ve vatandaşların çoğunun tatilde, yaylada bulunmasına rağmen gördüğümüz sevgi ve ilgiden de anlaşıldığı üzere bölge, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kararını vermiş. Halkımız 10 Ağustos’ta mührünü sağlam yere, pusulada en sağdaki yere, benim ismimin olduğu yere basacaktır. Böylece Türkiye’de çok önemli bir mesaj çıkacaktır. Birlik, beraberlik mesajı çıkacaktır. Türk Milleti, kendi ferdi olmaktan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyan bir evladını Çankaya’ya gönderecektir. İnşallah böylece Türkiye’nin içerideki güvenliği, dışarıdaki itibarı sağlanacaktır. Ülkemizi dışarıdaki tehditlerden, felaketlerden koruyan, etrafımızdaki ateş çemberini söndüren bir Cumhurbaşkanı seçecektir milletimiz. İnsanımız, 76 milyonluk ülkemizde kimseyi kimseden ayırt etmeyen, herkesi kucaklayan, kendi siyasi görüşlerini başkasına zorla kabul ettirmek isteyen birini değil, siyasi görüş gözetmeksizin, milletimizin tamamını kucaklayacak bir Cumhurbaşkanını Çankaya’ya gönderecektir. Beklentimiz 10 Ağustos’ta Türkiye genelinde olacağı gibi, Adana’da da çok canlı bir şekilde hayata geçecektir. Bundan eminim. Cenab-ı Allah ülkemize içeride huzur, dışarıda itibar versin. Atatürk’ün söylediği gibi Yurta Barış, Cihanda Barış ülküsünü hep beraber gerçekleştireceğiz. Cenab-ı Allah bu millet, bu devlete zeval vermesin.

 

Konuşmaların ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü  ve eşi Zeynep Sözlü, Ekmeleddin İhsanloğlu ve eşi Füsun İhsanoğlu’na, bozkurt heykeli, kilim gibi bazı hediyeler sundu.