Başkent Ankara’ya davet edilen Kamışlı önce, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ardından aynı gün Sanayi Bilişim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu tarafından kabul edildi. Bakan Yardımcılarıyla bir süre görüşen Kamışlı, kendisine verilen destekten dolayı mutlu oldu.

Turgay Kamışlı, ziyaretlerin olumlu geçtiğini belirterek kendisini destekleyen Bakanlıklara teşekkür etti. Kamışlı, başta Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik olmak üzere, bölge milletvekillerinin de kendilerine sahip çıkmalarını istedi. Kamışlı,“Yaptığım protip reaktörlerle dünyanın en ucuz hidrojen gazını üreten üretilmesine vesile olan atıkları pastorize ederek geleceğin yakıtı olan bu enerjinin ülkemizde geniş kapsamlı üretebileceğinin artık zamanı gelmiştir” dedi.

Kamışlı, 21 Mart 2013  günü, Enerji Bakanlığında hidrojen enerjisi üreten reaktörleri ile ilgili geniş kapsamlı bir konferans verecek. Kamışlı, bakanlık temsilcilikleri,çeşitli illerden gelecek  Üniversite görevlileri ile sanayi ve enerji iş kollarına endeksli firma sahiplerinin de davet edildiği konferansta dünya’nın en ucuz hidrojen gazının üretim aşamalarını anlatacak.

Bilindiği üzere, Kamışlı’ya Dünya Hidrojen Enerjileri Uluslar arası Konsey Başkanı Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu övgüyle bahsetmiş, “Türkiye ucuz hidrojen üreterek  memleketimize çok faydalı olacağınıza inanıyorum” demişti.