Toplantıda, 2018 yılı yatırım programında merkezi idare ve yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen ve yatırım programında yer alan projelerin yapım aşamaları ayrıntılarıyla ele alındı. Temmuz ayı dönem raporlarına göre kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 576 projenin uygulandığı belirtilen İl Koordinasyon Kurulu’nda bu projelerin toplam tutarının 7 milyar 623 milyon lira olduğu, 2018 Temmuz ayı itibariyle bu projeler kapsamında toplam 2 milyar 739 milyon lira harcama yapıldığı aktarıldı.
 
Ayrıca, projelerden 93’ünün tamamlanmış olduğu, 340 projenin devam ettiği, 125 projenin ihale aşamasında, 18 projenin de etüt ve fikir aşamasına gelindiği belirtildi. Vali Mahmut Demirtaş, kurul üyelerine bugüne kadar gerçekleştirdikleri projelerden dolayı teşekkür ederek, planlanan yatırımların bir an önce tamamlanmasına büyük önem verdiklerini söyledi.
 
Toplantı, kurul üyeleri tarafından yatırım projelerinin sunumlar eşliğinde anlatılması, görüş ve önerilerini dile getirilmesiyle sürdü. Daha sonra Adana'nın İlçe Kaymakamları ile bir araya gelen Vali Mahmut  Demirtaş, ilçelerde gerçekleştirilen ve yapılması planlanan kamu ve özel sektör yatırımları değerlendirildi.  
Vatandaşların taleplerinin karşılanması ve beklentilerdeki eksikliklerin, kamu ve yerel yöneticiler tarafından çözüme kavuşturularak, vatandaş memnuniyetinin gözetilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Demirtaş, “İlimizin ilçeleriyle birlikte kalkınması ve gelişmesi, vatandaşlarımıza yönelik hizmet ve yatırımların ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yerine getirilmesi birinci önceliğimiz olmalıdır” dedi. Vali Demirtaş, konuşmasının sonunda “Devletimiz ve hükümetimiz başta olmak üzere, kentimize yeni yatırımlar kazandırılmasında emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Milletimizin yaşam standartını yükselterek, onların huzurunu ve mutluluğunu sağlama konusundaki çalışmalarımız gece gündüz devam edecektir” ifadelerini kullandı.