Vali Hüseyin Avni Coş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zeki Koçberber ile birlikte İl Özel İdaresi tarafından Yüreğir-Çatalpınar-Çelemli yol çalışmasında incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresi ile Akdeniz Petrolleri A.Ş arasında imzalanan protokolle Yüreğir-Çatalpınar-Çelemli yolu, 20 cm. kalınlığında Plent Mix Temel (PMT) olarak 12 km. yol sathi kaplaması yapıldı.


Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Coş, yapılan yolun 2 milyon TL. tutarında olduğunu vurgulayarak, “Finişlerle Plent Mix Temel malzemenin serilerek asfalt yol yapımı, İl Özel İdaremiz tarafından ilk defa uygulanmıştır” dedi.

Vali Coş, Adana-Yumurtalık yolunun 3 km’si bu protokolle yapıldığını belirterek, “Adana-Yumurtalık güzergâhının İl Özel İdaresi sorumluluk sahasındaki 32 km’lik kısmında 2. kat sathi kaplama çalışmaları yapılacaktır. Yoğunlukla dolmuş ve vatandaşların ortak kullandıkları bu yol, yapılacak 2. kat asfalt sathi kaplama ile mevcut asfaltın ömrünün uzatılarak vatandaşların daha konforlu ve huzurlu bir şekilde seyahat etmeleri sağlanmış olacaktır” dedi.

Yol incelemesi sırasında çocukların sevgi gösterisiyle karşılaşan Vali Coş, çocuklarla şakalaşıp, futbol topu dağıttı.

Vali Coş, Çelemli Kıraathanesi’nde vatandaşlarla da bir araya gelerek, onlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi.