Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç,” Adana ve ilçelerini ekibimizle geziyoruz. Aday adayı, meclis üyesi aday adayı çalışmaları var. İlk ziyaretimizi Sayın Valimiz ile gerçekleştirdik. Şimdi de buradayız. Büyükşehirlerde özellikle İstanbul’da boğaz köprüsüne gelmeden diyor ki “burası köprüden önceki son çıkış” şimdi son viraja girdik. Teşkilatlarımızı yerinde gözlemliyoruz. Eksiklerini tespit ediyoruz. Bilindiği gibi Adana büyükşehir, köyleri mahalle oldu, beldeler ortadan kalktı. Bizde çalışmalarımızı planladık. Yeni kaynakların harekete geçirilmesi dahil, bir çok konuda yoğun bir hazırlık içerisindeyiz. İyi bir netice alabilmek için gayret ediyoruz. Bu çerçevede sevgili başkanımızı ziyaret ediyoruz. Biliyorsunuz ticaret her şeyin merkezi hele borsası olması Adananın ne kadar muhteşem bir potansiyele sahip olduğunu gösterir. Biz Adana’yı sadece bölgesel anlamda görmüyor, Ortadoğu açısından da bir kapı olarak görüyoruz. Bu açıdan Adana’nın iyi ve dinç olması, bizim ve Türkiye’nin de dinç olması anlamına gelir”

ATB ikinci Başkanı Osman Bağış ve yönetim kurulu üyesi Hamit Tezcan’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan,”İncelik gösterip bizi ziyaret eden Genel Başkan Yardımcımız İlyas Tongüç’e çok teşekkür ediyoruz. 1970’lerden sonra Saadet Partisi en eski partilerden birisi. İsimler değişsede oturmuş, tecrübeli en eski partidir. Edinilen bu tecrübe sorunları tespitte, çözüm önerilerinin isabetinde mutlaka etkili olacaktır. Biz kendilerine mahalli seçimlerde başarılar diliyoruz. Türkiye’ye ve kendilerine hayırlı olmasını, Adanamıza hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuşan Çalışkan, Adana’daki tarım ürünleri ticareti merkezinin Adana Ticaret Borsası olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyaretin ardından Başkan Muammer Çalışkan ATB’nin kuruluşunun 100. Yıl anısına hazırlatılan “Çukurova’da Tarımın Tarihi” kitabını Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç’e hediye ederek uğurladı.