Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Adana ve Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birini oluşturan konut ve inşaat sektörünü masaya yatıracak. İktisatçı, araştırmacı-uzman, gazeteci-yazar olarak Türkiye ekonomisi üzerine 20’nin üzerinde kitabı yayımlanan Mustafa Sönmez’in konuşmacı olarak katılacağı söyleşi 25 Ekim Cumartesi günü saat 13.30’da Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde başlayacak. 
İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer,  Adana için son derece önem taşıyan konut ve inşaat sektörünün ele alınacağı “Daralan Kriz Çemberinde Konut ve İnşaat” başlıklı söyleşinin yeni ufuklar açacağına inandığını belirtti. Konuyla ilgili tüm paydaşları ve Adanalıları söyleşiye davet eden Nazım Biçer, ODTÜ İdari İlimler Fakültesi’nden 1978 yılında mezun olduktan sonra politik, düşünsel eylemliliğe 1980 öncesi ODTÜ’de ve Tüm İktisatçılar Birliği’ndeki faaliyetleriyle başlayan, DİSK, Petkim-İş, Yer altı Maden İş ve Demokrat Gazetesi’nde devam eden, ekonomi üzerine birçok kitap üreten, bazı gazetelerde köşe yazarlığının yanı sıra ekonomi yorumları yazan iktisatçı, yazar Mustafa Sönmez’in konuşmacı olarak yer alacağı söyleşinin önemine işaret etti.
Biçer, yeni fikirlerin üretileceğine inandığı söyleşiye basın emekçilerinin de katılımından mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.