Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, İMO’nun kuruluşunun 62. Yılında dayanışma gecesi düzenledi. Hilton Oteli’nde yapılan etkinlikte meslekte 40 yılını dolduran inşaat mühendislerine plaket ve onur belgesi verildi.

KİMLER KATILDI?
Törene Adana Milletvekilleri ve İMO Adana Şube üyeleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ve Aydın Uslupehlivan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, İMO Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve İMO üyeleri, TMMOB’ye bağlı odaların şube başkanları, sivil toplum örgütleri ile bazı sendika temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İMO, TOPLUM YARARINI GÖZETİYOR

Dayanışma gecesinin açılış konuşmasını yapan İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, 19 Aralık 1954 tarihinde kurulan İMO’nun 62 yıldır mesleki gelişme için çalışmalarını sürdüren ve aynı zamanda toplum yararı için mücadele eden bir meslek örgütü olduğunu vurguladı.

Onlarca yıldır zorlu dönemlere rağmen bugünlere, mücadele içinde, saygınlığını koruyarak gelen bir meslek örgütünün üyesi olmanın onurunu taşıdıklarını ifade eden Kaya, “Bu birliktelik şüphesiz ki hepimize pek çok değer kattı. Bugün ülkemiz geçmiştekilerinden bile daha zorlu günlerden geçmektedir. Özellikle böylesi zamanlarda hepimize önemli görevler düştüğü açıktır. Bizler, tecrübeli meslektaşlarımızla, genç arkadaşlarımızla hep birlikte; bilgi, deneyim, görüş ve azmi ortaklaştırarak Odamızı, Şubemizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Her bir arkadaşımızın katkısı oldukça önemli ve değerlidir” dedi.


40. YIL ONURU

İMO’nun bugünlere taşınmasında alın terleri olan, mesleğe ve örgütlenmeye yıllarca katkı sağlamış olan inşaat mühendislerine çok şey borçlu olduklarını ifade eden Kaya,  40. yılını dolduran meslektaşlarına verilen onur belgesinin sadece meslekte 40 yılı ifade etmediğini, bu belgenin aynı zamanda mesleki saygınlığın korunmasında, mesleki etiğe bağlılıkta Oda yönetimine ve genç mühendislere her zaman yol gösterdiğini ve göstermeye devam edeceğini kaydetti.


Kaya’nın konuşmasının ardından protokol üyeleri ve İMO yönetimi meslekte 40 yılını dolduran inşaat mühendislerine plaket ve onur belgelerini sundu.