Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) ve Erkan Okulları ortaklığında düzenlenen 'İş Dünyasında ve Özel Yaşamda Kaliteli İletişim' konulu etkinlikte Prof.Dr. Üstün Dökmen, iş dünyasının genç temsilcilerine iş ve sosyal yaşamda etkili-kaliteli iletişimle ilgili önemli bir sunum gerçekleştirdi. Eğitimde 30'uncu yılını tamamlarken Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde 6'ncı okul olarak ücretsiz Özel Erkan Teknik Lisesi'ni açan Erkan Okulları'nın katkılarıyla yapılan etkinlik, büyük ilgi gördü. Etkinliğe, Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez'in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

'HOŞGÖRÜ İKLİMİ YARATALIM'
Kendilerini yalnız bırakmayan konuklara teşekkür eden AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, kürsüye çıkarak şunları söyledi:
"Suriye'de yaşananlar ne yazık ki dünyada hala acıların dilinin egemen olduğunu bir kez daha gösterdi. Oysa ne çok ihtiyacımız var birbirimizi anlamaya, sorunları karşılıklı konuşmaya, ortak bir dil yaratıp hoşgörü ikliminde ortak değerlerimizi yaşatmaya.

Güzel Anadolu, tarihin her döneminde olduğu gibi hoşgörü ve sevginin, tüm farklılıklarına karşın birlikte yaşamın tüm dünyaya örnek olduğu bir merkez oldu, hala da öyle. Şimdilerde bu gerçekten hareketle birbirimize daha çok kenetlenmeli, ortak değerlerimiz üzerinden birbirimizi anlamaya çalışmalı ve kardeşlik hukukumuzu bilerek herkese sahip çıkmalıyız. İş dünyasının genç temsilcileri olarak bu etkinliği, ülke ve kent ekonomimiz açısından da çok önemsiyoruz. Neticesinde iş dünyasındaki ilişkilerde de etkili ve kaliteli iletişimin, anlamlı diyalogların ve birlikteliklerin de çok önemli bir yeri var."

'LİDER OLUN'
Kadın erkek ilişkilerinden iletişim sorunlarına, hoşgörüden karşılıklı çözüm odaklı diyaloglara yönelik esprilli bir dille sunum yapan Prof. Dr. Üstün Dökmen ise, iş dünyasının genç temsilcilerine durumu idare eden iyi bir yönetici olmak yerine çalışanlarını anlayan, lider ruhlu yaratıcı yöneticiler olmalarını önerdi. İyi ve kaliteli iletişimin üretim ve verimi arttırdığına dikkat çeken Üstün Dökmen, herkesin yapıcı eleştirilere açık olup 'benimseyerek' iş yapması gerektiğini anlattı. Sunumun ardından AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı ve yönetim kurulu üyeleri, Prof. Dr. Üstün Dökmen ve Erkan Okulları Halkla İlişkiler Müdürü Meltem Şahiner'e, katkı ve destekleri için plaket sundu.