BPW Adana olarak Başkan Yardımcısı Esra Özden ve üyeleri Ayça Katlav’la İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Birinci Güneydoğu Avrupa Kadın Girişimciliği Forumu’na katıldıklarını belirten Yaldız, “26 ülkenin üyesi bulunduğu Bölgesel İşbirliği Konseyi ve KOSGEB’in işbirliğiyle gerçekleştirilen Forum’un sonuçlarını iyi değerlendirmek istiyoruz” dedi.
Yaldız, Balkan Ülkelerinde faaliyet gösteren iş kadını meslek kuruluşları ve başarılı işkadınlarının buluşma adresi niteliğindeki Formun bundan sonra gerçekleştirilecek olanlarına da katılmaya özen göstereceklerini söyledi. Yaldız, Forum süresince buldukları her fırsatta Balkan Ülkeleri iş kadınlarına Adana’yı ve marka firmaları tanıttıklarını belirtti.  
BPW Adana Başkan Yardımcısı Esra Özden ise ‘Güneydoğu Avrupa Kadın Girişimciliği Forumu’ndaki çalışma gruplarında görev alacaklarını belirterek, “Adana’nın yatırım imkanlarını Balkan Ülkelerindeki iş kadınlarına, meslek kuruluşlarına anlatarak, ortak girişimlerde bulunmayı, ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Tarihi ve kültürel yakınlık avantajımızı ekonomik ilişkilerin artırılması yönünde değerlendirebiliriz. Çukurova’da faaliyet gösteren iş kadınları bu imkanı değerlendirerek firmalarının dış ticaretlerine yeni bir pencere açabilir. İş kadınlarımızın gerek Bölgesel İşbirliği Konseyi’nin gerekse bu çerçevede faaliyetleri bulunan KOSGEB’i yakından takip etmesini diliyoruz” diye konuştu.