Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadın dernek başkanları ve üyeleri ile davetlilerin katıldığı resepsiyonda 8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü nedeniyle onlarca etkinlik yapıldığını, bunun memnunluk verici olduğunu ve bu nedenle resepsiyonu ertelediklerini söyleyen İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, “Kadına verilen değerin göstergesi olan bu etkinlikleri anlamlı buluyorum. Bizler kadına pozitif ayrımcılık yapılsın derken eşitlikten yana olduğumuzu belirtmek isterim. Kadın – erkek üstünlüğü tartışılmadan herkes  tamamen eşit bir şekilde tam zamanlı çalışarak ülkesine hizmet etmelidir. Çalışan kadınların menfaatleri düşünülüyor algısı yaratılarak iş hayatından çekilmek istenmesini kabul etmiyoruz. Kadınlarda tam zamanlı çalışmalıdır. Üretimde, iş dünyasında ve yaşamın her alanında başarılı olmuş kadın sayısı oldukça fazladır. Kadın demek vatan demektir. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın gününü kutluyor, geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

ZEYDAN KARALAR, “KADIN ERKEKLERE EŞ VE EŞİT OLSUN İSTİYORUZ”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Biz kadının erkek ile eşit olmasını düşünen, isteyen, söyleyen ve olması için gereğini yapan insanlarız. Biz kadının dört duvara hapsolmasını istemiyoruz. Annelik duygusu kutsal bir duygudur. Ama biz kadını sadece anne olarak görmek istemiyoruz. Kadın siyasal alanda, iş hayatında, yöneticilik gibi her alanda olmalı, erkeklere eş ve eşit olsun istiyoruz. Eşit olunması için bütün şartları zorluyoruz bu anlamda gününüzü kutluyorum.” Dedi.


HÜSEYİN SÖZLÜ, “KADININ STATÜSÜNÜ YÜKSELTME MÜCADELESİNİ HEP BİRLİKTE VERECEĞİZ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Kadın ve erkek birbirinden ayrılmaz iki parçadır. Gelişmiş yada refah toplumlarına bakıldığında kişi başına su tüketimi, kişi başına elektrik tüketimi, bir kişiye düşen otomobil sayısı gibi çeşit çeşit göstergeler vardır. Arabistan'ın kişi başı gelirine yüksektir ama kadının hali içler acısıdır. Ama gerçekten üreterek kalkınmış toplumlarda, ekonomik, sosyal ve kültürel manada bunu tamamlamış toplumlara bakıldığında kadının sosyal statüsü bellidir. Kadın hak ettiği yerdedir. Türkiye’nin kadınlık statüsü Orta Doğudan iyidir. Avrupa’dan geridir. Kadının statüsünü yükseltme mücadelesini hep birlikte verecek, hep birlikte başaracağız.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından gece, kadınlara yakışır şekilde gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.