KOSGEB destekli oluşturulacak proje de Tarım İl Müdürlüğü, belediyeler ve Ziraat Odalarının paydaş olarak yer alabileceğini ifade eden İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik,  amaçlarının kırsalda yaşayan kadınlara eğitim verdirerek evlerine ekmek götürmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

ÖZÇELİK, “BEYİN JİMNASTİĞİ YAPMAYA GELDİK”

İŞKAD’ın kuruluş süreci ve amacı hakkında kısa bir bilgilendirmede Türkiye de hep iş adamı dernekleri kurulduğunu, ilk defa iş kadını derneği olarak İŞKAD’ın kurulmuş olmasının gururunu yaşadığını belirten Başkan Özçelik, “Biz Türkiye’nin ilk kurulan kadın derneğiyiz. Şehrimizin, bölgemizin, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak adına kadın girişimciliğini destekliyoruz. Üniversiteler dahil Türkiyenin etkin isimlerininde yer aldığı kişileri Adanamıza getirerek kadınlarımızın gelişmelerini sağlayan, destekleyen eğitimler ve bilgilendirmeler yapıyoruz. İşinde belli düzeyde başarıyı yakalamış üyelerimizle rol model olup, ortaokul ve lise öğrencilerine kendi girişimciliğimizi anlatıyoruz. Kadın erkek olsun girişimciliği aşılayarak her şeyi devletten beklemeyip, kendi işlerini kurabileceklerini söylüyoruz. Sizlerle el ele vererek birlikte yürütmeyi planladığımız proje de ise Yüreğir’e bağlı köylerimizde yaşayan kadınlarımıza yaptıkları işleri nasıl büyüteceklerini, farklı hangi işleri yaşamlarına sokabileceklerini, evlerine daha fazla nasıl ekmek götürebileceklerinin eğitimini verdirerek katkıda bulunmak istiyoruz. Bu amaçla beyin jimnastiği yapmaya geldik.” Dedi.

DOĞAN, “YÜREĞİR’E ADANAMIZA KATKI SAĞLAYACAK TÜM PROJELERDE YER ALIRIZ”

YZO Meclis Başkanı Şevket Uludağ, YK Başkan Vekili Sefa Geylani ve Genel Sekreter Hülya Taşkın’ın hazır olduğu ziyarette İŞKAD’ın projesini samimi bulduğunu, Yüreğir’e, Adanaya katkı sağlayacak tüm projelerde yer alabileceklerini söyleyen Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Bizlerin öncelikli görevi üyelerimize hizmet etmek ama ilçemizin insanına, çiftçisine, üreticimize, kadınlarımıza, kentimize ve ülkemizede hizmet etmek şuuruyla çalışıyoruz. Türkiye'nin en büyük tarımsal örgütlerinden birisiyiz. 22 bin kayıtlı üyemiz var. Eğitim ve bilgilendirmelerle bölge çiftçisinin son gelişmeleri, çıkan kanun ve uygulamaları takip etmelerine olanak sağlıyoruz. Yıl boyunca yaptığımız çalışmaları 2.nci sayısını çıkardığımız  dergimizde topladık. 3.500  adet olarak bastırdığımız dergimizi sizin gibi STK ve meslek örgütleri dahil Türkiye'nin her bölgesine göndereceğiz.” Diye konuştu.