Adanalı işkadınlarından aynı zamanda Umut Dayanışma Engelliler Derneği Fahri Başkanı olan Esin Parlak, Sıdıka Uğurlugüngör ve Tuba Bağdatlı'da engellilere destek olmak amacıyla hem derneği ziyaret etti, hem de kurs gören öğrencilere başarılar diledi.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Umut Dayanışma Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eyrisakal, "Umut Dayanışma ve Engelliler Derneği olarak İşkur Adana İl Müdürlüğü'ne verdiğimiz ‘Engellilere Proje Desteği’  kapsamında 'Kasa Sorumlusu' adlı eğitim projemiz kabul edildi ve kursumuz başladı. İşkur ile yaptığımız protokol ile eğitimimize katılan engelli kardeşlerimiz günlük ücret almakta ve İşkur tarafından genel sağlık sigortaları karşılanmaktadır. Engelliler yararına yapılan proje de imzaladığımız protokol ile engelli bireylere istihdamda da öncelik sağlanması ayrı bir sevindirici konu. Başta İşkur İl Müdürü Haşim Meydan olmak üzere engelli kardeşlerime iş imkanı sağlayan projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm İşkur personeli ileeğitmenimiz Mahmut Ünnü'ye ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan aynı zamanda fahri başkanımız olan Esin Parlak'a ve bize destek vermek amacıyla ziyaretimize gelen işkadını Sıdıka Uğurlugüngör ve Tuba Bağdatlı hanımefendiye teşekkür ediyorum " şeklinde konuştu.

Umut Dayanışma Engelliler Derneği binasında düzenlenen kursa 15 kursiyer katıldı. 2,5 ay sürecek olan kurs Kasım ayının sonunda tamamlanacak. 560 saat ders görecek olan kursiyerler muhasebe elemanı ihtiyacı olan her yerde çalışma imkanı bulabilecekler.