Ziyarette başkana başarılar dileyen ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan İŞKAD yöneticileri önümüzdeki dönemde Adana’da gerçekleştirecekleri kadın ile ilgili Ulusal çapta yapacakları projelerinde işbirliği yapmayı ve Seyhan Belediyesi olarak destek olmalarını istediler. Uluslararası Derneklerle temas da olan İŞKAD Başkanı ve TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkan yardımcısı Özçelik, bu dernekleri İŞKAD ve Adana ile buluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.
Derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik Türkiye'de ilk kurulan kadın derneği olduklarını belirtirken Adana için birlikte çalışmamız gerek ifadesini kullandı. Özçelik, "Projelerimizin temelinde her zaman kadınlarımız var. Kadınlarımızın yaşadığı sorunların, onların girişimci bireyler olmasıyla azalacağını düşünüyoruz. Ülkemizde kadın girişimci sayısı çok düşük. Bu sayıyı artırmak istiyoruz. Bu konuda da sizden destek bekliyoruz” dedi. 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise projeler ile ilgilenen bir arkadaşımız var bu konuyla ilgili bir bölüm kurduk. Kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmak ve onlarla birlikte çalışmanın oluşturacağı sinerjiyi Adana’ya yansıtmak için bu tür birlikteliklere açık olduklarını söyledi.  İŞKAD’ın faaliyetlerini de ilgi ve beğeniyle takip ettiğini belirten başkan Karalar, kadınların hayatın her alanında yer almasının Adana’nın ve Türkiye’nin gücünü artıracağını söyledi.