Adana'da özel bir anaokulunda 3 yaşındaki ikiz çocuklara kulaklarını çekip, zorla ağızlarına kaşık sokarak adeta 'işkenceyle yemek yedirdiği' iddia edilen anaokulu öğretmeni 21 yaşındaki F.C. 6 bin lira para cezasına çarptırıldı. Öğretmen F.C.'nin, "Aç kalmamaları ve dengeli beslenmeleri için ara sıra tatlı bir şekilde zorlayarak yemek yediriyorum, üzgünüm" dedi.
Öğretmenlik yapan Iraz Gülden Çalışkan ve eşi Metin Çalışkan, ikiz çocukları Yiğit Ali ile Gülsenaz'ı Mahfassığımaz Mahallesi'ndeki özel bir anaokuluna yazdırdı. Küçük ikizler kısa süre önce anne ve babalarına okulda kendilerinin dövüldüğünü söyledi. Anne Iraz, çocuklarının bahane uydurduğunu sanıp çocuklarının söylediklerine inanmadı.
GÖRDÜKLERİNE İNANAMADI
Öğretmen anne Iraz, 21 Mayıs'ta okuldan çocukları için istenen malzemeleri götürdü. Okul kurucusu A.R.E.'nin odasına geçti. Bu sırada, okuldaki tüm odaların görüntülerinin yansıtıldığı ekranında gördükleri Iraz Çalışkan'ı şok etti. 
‘SEN NASIL ÖĞRETMENSİN?'
Okul öncesi öğretmeni F.C.'nin ikiz çocuklarının kulaklarını çekip, zorla kaşığı ağızlarına sokarak yemek yedirdiğini görünce sinirlendi. O öfkeyle odadan çıkıp yemekhaneye giderek, "Sen nasıl öğretmensin, çocuklara işkenceyle yemek mi yedirilir?" diye bağırıp çocuklarını alıp okuldan çıktı.
Anne Iraz ve eşi Metin'in şikayeti üzerine hakkında 'Kötü muamele' 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 6'ıncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılan öğretmen F.C.'ye ilk duruşmada ceza verildi. 
'KARINLARINA BİR ŞEY GİRSİN İSTEDİM'
F.C. amacının kötü muamele değil, yemek yedirmek olduğunu söyleyerek. "Hamileliğim sebebiyle böyle oldu. Ancak, suç işleme kastıyla hareket etmedim. Çocukların yemeklerini yememesi, yemekleri ile oynaması ve çoğu zaman az yemeleri nedeniyle çocukları tatlı bir şekilde yemek yemelerini sağlamaya çalışmaktayım. Kesinlikle çocuklara kötü davranmadım, karınlarına bir şeyler girsin istedim. Pişmanım, çok üzgünüm" dedi.
'ÇOCUĞUMUN KULAĞINI ÇEKEREK YEMEK YEDİRİYORDU'
İkizlerin 33 yaşındaki annesi Iraz Ç., öğretmenden şikayetçi oldu. Okula gittiğinde zmüdürün odasındaki güvenlik kamerasından, görevlinin çocuklarına zorla yemek yedirmeye çalıştığını gördüğünü belirten Iraz Ç., "Büyük kaşığı yarısına kadar doldurup ağzına sokmaya çalışıyordu. Sonra oğlumun kulağını tuttu. Ben hemen müdür odasından yemekhaneye çıktım. Girdiğimde hale eli çocuğumun kulağındaydı" doiyerk öğretmenin cezalandırılmasını istedi.
6 BİN TL CEZA
Mahkeme hakimi, sanık F.C.'nu 'Basit yaralama' suçundan 6 bin lira adli para cezasına çarptırıp, bu cezayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevirdi. Bir daha suç işlememesi için öğretmene ayrıca 5 yıl denetimli serbestlik tedbiri verildi. Öğretmen F.Ç. 5 yıl içinde bir suç işlerse bu para cezasını ödemek zorunda kalacak.