İstanbul Bilgi Üniversitesi Adana’ya kampus kurmayı planlarken bu amaçla çalışmalar hız kazandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Fatih Akol, Geçtiğimiz aylarda Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ve Adana Defterdar’ı Tamer Utkucu’yu ziyaret ederek, kampusle ilgili bilgi vermişti.

Aslen Adanalı olan başarılı işadamı, medya dünyasının sevilen ismi ve Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Fatih Akol bu ziyaretlerde bilgi vermekle kalmayıp, protokol de imzalamıştı.

Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Arslan ve Teknik Müdür Levent Şahin ile birlikte Aldırmaz'ı ziyaret eden Akol, arazi tahsislerinin yapıldığını ve Adana'nın mimarı dokusuna uygun bir kampus kuracaklarını söyledi.

5 FAKÜLTE OLACAK

Hukuk, mühendislik, mimarlık, turizm ve tıp olmak üzere 5 fakülte kurmak istediklerini anlatan Fatih Akol, "Bu kampuste 5 bin öğrenciyi ağırlamak istiyoruz. 400-500 civarında akademisyenin görev yapacağı kampus içinde sinema salonları ve kültür merkezi de olacak. Bunun yanında marka bir otelle anlaşarak prestijli bir uygulama oteli yapacağız. Yatırımın tamamı 100 milyon doları bulacak" dedi.

"DESTEĞE HAZIRIZ"

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Adana'ya yapacağı eğitim yatırımından mutluluk duyduğunu ifade etti. Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Aldırmaz, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Adana'ya güç katacağım kaydetti. Fatih Akol, Adana ile ilgili yayınlar çıkarmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler 52 lisans, 15 ön lisans ve 42 lisansüstü programı ile öğrenim hayatları boyunca ve sonrasında BİLGİ’li olmanın avantajlarından yararlanırlar. BİLGİ’li öğrenciler;


• Laureate International Universities ağına ortaklığı sayesinde gerçek bir uluslararası deneyim edinebilir,


• 29 ülkede ve 65’den fazla kurumda eğitim görebilir, çift diploma alabilir veya lisans ve yüksek lisans programlarına devam edebilir,

• Sosyal sorumluluk projelerinde yer alabilir,
• Sivil toplum kuruluşlarında çalışabilir,


• Yaklaşık 20 araştırma merkezinin çalışmalarına aktif olarak katılabilir, proje geliştirebilir,

• Şehir içinde kurulmuş, mimari ödüllü kampuslerinde her yıl 700’den fazla bilimsel ve kültürel etkinliğe katılabilirler.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, öğrencilerine “gerçek” bir üniversite deneyimi yaşatır. BİLGİ’li öğrenciler yalnızca iş hayatına hazırlanmaz, yaşadıkları çevreye duyarlı, toplumun kaygılarını paylaşan, topluma katkı sağlayan iyi bireyler olmayı hedefler

FATİH AKOL KİMDİR

Fatih Akol atadan dededen Adanalı bir isim. Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi. Bilgi Üniversitesi’nin Adana’da kampus kurması için yoğun gayret sarf eden bir memleket aşığı.

Uzan Grubu'nun radyolarını alan medya devi Kanadalı CanWest'in Türkiye'deki şirketlerinin eski ortağı. Ayni zamanda dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Lucent Technologies'in de Türkiye'deki tek ortağı.

Akol Amerika'da okumuş, is yaşamına orada başlamış. "Lojistiği Türkiye'ye tanıtan adam" diyorlar onun için. Akol, lojistikten hizmet sektörüne, finanstan telekomünikasyona kadar farklı sektörlerde uluslararası işbirlikleriyle gündeme gelen farklı bir işadamı.