Sıcaklığın zaman zaman 15 dereceye yükseldiği kentte vatandaşlar adeta park ve yeşil alanlara akın ediyor. Sıcak ve güneşli havanın tadını sonuna kadar çıkartan çocuklarsa, parklardaki oyun aletlerinde gönüllerince eğleniyor.
Hava sıcaklığının kimi bölgelerde eksi 20 dereceye kadar düştüğü, karınsa etkisini arttırdığı şu günlerde Adana, güneş ve sıcak havayla birlikte adeta bahar mevsimini yaşıyor. En düşük hava sıcaklığının 10, en yüksek hava sıcaklığının da 15 dereceye yükseldiği kentte, güneşli havayı fırsat bilenlerse kendini sokağa atıyor. Park ve yeşil alanlarsa adeta ziyaretçi akınına uğruyor. En fazla ilgi gösterilen parklar arasında ilk sırayı ise Adana'nın tam merkezinde yer alan Atatürk Parkı görüyor. Çocuklarıyla
birlikte parka gelen anne ve babalar, bir yandan sıcak ve güneşli havanın tadını çıkartırken, diğer yandan da soğuk ve yağışlı hava nedeniyle evde 'esaret' altında geçen günlerin acısını çıkartıyor.
Gençler, parkta el ele tutuşup bir yandan aşklarını tazelerken, diğer yandan da parkta kısa yürüyüşler yapıp, kent merkezinde doğayla baş başa kalabilmenin haklı mutluluğunu yaşıyor. Sıcak hava hayvanların da keyfini yerine getirirken, sahipleriyle parkta yürüyüşe çıkartılan köpekler, birbirleriyle şakalaşıp kendince oyunlar oynuyor. Okulların da tatil olmasını fırsat bilen çocuk ve gençler, Atatürk Parkı'nda kendileri için özel olarak oluşturulan alanlarda müzik eşliğinde danslar yaparken, oyun
alanlarındaysa tatilin tadını çıkartıyor. İHA muhabirinin sorularına yanıt veren vatandaşlarsa, Adana'da kışın birçok kente göre daha sıcak ve güneşli geçtiği görüşünde birleşiyor. Soğuk ve yağışlı hava nedeniyle adeta eve hapsolduklarını dile getiren vatandaşlar, güneşli ve sıcak havayı fırsat bilip, bunun tadını çıkarttıklarını belirtiyor.