Birlik Başkanı Kazım Barışık ile Ulaştırma Daire Başkanı Doç.Dr.Karabıyık, engelli vatandaşlara da hizmet verebilecek şekilde dizayn edilen 16 yolcu kapasiteli yeni minibüsleri beğeniyle karşıladı.

Oda Başkanı Nihat Sözütek, Adana ESOB’ta, Birlik Başkanı Kazım Barışık ile odaya bağlı minibüs kooperatifi başkanları ve Karsan firması yetkililerinin de katıldığı törende, araç başında tanıtım yaptı. 

Kent kart sistemine uyumlu,  televizyonlu, ücretsiz internetli, engelliler için otomatik ve manüel sistemli olarak üretilen oturur şekilde biri engelli, 16 yolcuya hizmet verebilecek minibüslerin kent için trafiği rahatlatacak özelliklere sahip olduğunu belirten Oda Başkanı Nihat Sözütek, değeri yüzbin lirayı aşan modern araçların minibüsçüler tarafından fedakârlık yapılarak satın alınıp, şehir trafiğine çıkarılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den “Olur” beklediklerini bildirdi.

Birlik Başkanı Kazım Barışık da, araçların görünüm ve konfor olarak güzel olduğunu belirterek “Hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin, sahiplerine de bol ve bereketli kazançlar nasip etsin. Bu araçların hizmet girmesiyle Adanalı hemşerilerimiz, yaz ve kış aylarında güçlü klima sistemi ve rahat koltuklarıyla dikkat çeken bu taşıtlarla daha konforlu şekilde seyahat edebilecekler. Oda Başkanımız Nihat Sözütek ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Oda Başkanı Sözütek ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başkan Sözütek ve yönetim kurulu üyeleri, Ulaştırma Daire Başkanı Doç.Dr.İlyas Karabıyık’a da araçları tanıtarak, uygunluğu konusunda görüşlerini aldı.