Adanahabermerkezi.com Özel Haber: Hüseyin Ataş

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak ismi değiştirilen Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin tabelalarından sonra logosu ve renkleri de değiştirildi. Bir süredir kurumun resmi web sitesinde kurum logosu yer almamaktaydı. 22.03.2019 tarihinden itibaren kurum resmi web sitesine giren kullanıcıları yeni logo ve renkler karşılamaya başladı.
Kırmızı ve beyaz renklerden oluşan yeni logoda kurumun isminin kısaltması da yenilendi. Daha önce kısaltma olarak BTÜ kullanılırken artık ATÜ kısaltması kullanılmaya başlandı. Alparslan Türkeş Üniversitesinin resmi web sitesinde ayrıca yeni logo için kullanım kılavuzu da paylaşıldı. 


12 Mart 2019’da kurum personel ve öğrencilerinin @adanabtu.edu.tr olan e-posta alan isimleri de @atu.edu.tr olarak değiştirilmişti.
28 Şubat Perşembe tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin adı Adana Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirilmiş, kurumun İngilizce ismi de “Adana Alparslan Türkeş Science and Technology University” olarak belirlenmişti.