Yorum-Haber

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 25 yıldır su sorunu olduğunu belirttiği Ceyhan'ın Mercimek köyü halkının içme suyu sorununu çözdüğüne yönelik basın bülteni gönderildi.

ASKi zaten yapması gereken işi yapmış.

Ayrıca 25 yıldır su sorunu olduğunu belirttiği köydeki halkın bu sorununa bu kadar hassas olan ASKi, peki neden 2014'ten bugüne bu sorunu çözmemiş. 450 metre boru döşemek bu kadar zormuymuş?

ASKİ'nin temel görevi değilmidir, halkın temiz sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılamak. Bu kadar hassas bir kurum, neden bugüne kadar bu sorunu çözmüyor da, ASKİspor salonunu, 20 milyona yaklaşan bir maliyetle  kuruyor. Siz madem halkı bu kadar düşünüyorsunuz, neden zaten küme düşen ASKİSpor için bir spor salonu kuruyorsunuz da Mercimek köyünün su sorununu çözmüyorsunuz? Sizin için hangisi öncelikli? Ayrıca Sayın Başkanı taltif edeceğim diye aslında onu küçülttüğünüzün bile farkında değilsiniz. ASKİ Başkan Sözlü talimat vermezse Mercimek Köyünün su sorunu çözmeyecek mi? Aslında bu basın bülteni, ASKİ'nin hizmette "iflas" ettiğinin belgesidir. Küçücük bir köyün, ASKİ'yi bütçesiyle, personeliyle düşündüğünüzde küçücük adlandırılabilecek sorunu uzun zaman sonra yapması ve bunu bültene taşıması, ASKİ'nin anlatacağı değerli bir hizmetinin olmadığının ispatıdır. Yazık.

ASKİ tafarından servis edilen basın bülteninin tam metni

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü 2014 yerel seçimlerinden bu yana Adana ve ilçelerine ayrım yapmaksızın hizmet götürürken, yıllardır kangren olan birçok sorunu da yerinde çözüme kavuşturdu.

 Ceyhan ilçesi Mercimek mevkiinde 25 yıldır sorun teşkil eden ve bölge halkının da rahatsız olduğu konuya Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin SÖZLÜ’nün talimatlarıyla çözüm üretildi. 

Mercimek’te bulunan Atıksu Terfi istasyonu baştan aşağıya yenilendi. ASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığı ekiplerince çözüme kavuşturulan projenin neredeyse tamamı kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirildi. 25 yıllık sorun olan Mercimek Terfi merkezinde hat ve motorlar tamamen yenilenirken, 450 metre yeni hat döşendi. Ayrıca sistemi rahatlatan 100’lük boruların tamamı 160’lık borularla değiştirildi.

ASKİ’nin kendi öz kaynaklarıyla çözüme kavuşturduğu Mercimek Projesi’nde Pompa sistemi de tamamen değiştirilerek bundan sonraki süreçte oluşabilecek sorunların önüne geçildi. Bölgedeki hane sayısı artsa da uzun yıllar sorunsuz alt yapıya kavuşan Mercimek halkı ise; Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin SÖZLÜ’ye ve ASKİ Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ettiler.