3 Nisan tarihinde başlayacak karnaval süresince 100’ü aşkın etkinlik gerçekleştirilecek.  Portakal Çiçeği Karnavalı, binlerce kostümlü kişinin katılacağı 6 Nisan Cumartesi günkü kortej yürüyüşü ve ardından Uğur Mumcu Meydanı (İstasyon Meydanı)’ndaki gongun çalınmasının ardından verilecek konserler resmi olarak açılmış olacak.  7 Nisan’a kadar sürecek karnavalda yüz binlerce kişinin gece ve gündüz sokaklarda olması bekleniyor. 

Rengarenk Kortej Bu Yıl Sokaklarda
Her yıl olduğu gibi bu yıl da karnavalın “simgesi” durumundaki kostümlü kortej geçişi 6 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Herkesin büyük heyecan ve özlemle beklediği kostümlü grupların geçiş yapacağı kortej karnavalın ilk yıllarındaki gibi şehir merkezinde ve Adana sokaklarında yapılacak. Saat 17:00’da başlayacak ve sivil kıyafetlerle girişin olmayacağı büyük coşku içinde geçmesi beklenen korteje rengarenk kostümlü binlerce kişi kayıt yaptırdı. 

Dolu Dolu Karnaval Programı 
Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olarak dünyanın sayılı karnavalları arasına girme yolunda önemli bir mesafe kat eden “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda” binlerce kişinin katılacağı eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de organize edilecek. 
Ünlü sanatçıların yer alacağı açılış ve kapanış konserleri, Hintli dansçılar ve Alya Dormen gösterisi, Kostümlü Gösteri Grupları Korteji, Motorize Ekipler ve bandolardan oluşan karnaval korteji, Su korteji, Türkiye’nin her yerinden 300 pilot ile gelecek olan Türk Choppers MK Merkezpark’taki Motosiklet Senfonisi, Türk Riders, VosFest ve Klasik Otomobil Kulübü gösterisi, Sokak Konserleri, Yurtiçi ve yurtdışından çeşitli sanatsal sergiler, Açıkhava dans ve spor gösterileri, Söyleşiler ve tiyatro aktiviteleri, Adana Kültürünü anlatan performanslar ve sanatsal gösteriler, Portakal Çiçeği Halk Koşusu, Kostümlü koşu ve anne-baba-çocuk koşusu, Moda Tasarım yarışması, Satranç Turnuvası, Çocuk Tiyatrosu ve Çocuk Sanat Aktiviteleri, 0-5 yaş çocukar için 101 farklı oyun içeren aktivite alanı, TJK Portakal Çiçeği Karnavalı Özel Koşusu ve TJK Pony Club başta olmak üzere etkinlikler düzenlenirken, portakallı lezzetler ve kortej kostüm tasarımı gibi ödüllü yarışmalar da renkli karnaval programında yer alıyor.4