Çukurova Kalkınma Ajansı’nı ziyaretinde Genel Sekreter Vekili Dr. Konuralp Sezgili’den bilgi alan Vali Mustafa Büyük, bölgenin kalkınması, rekabet gücünün sağlanması, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesi, araştırma ve planlama çalışmalarının yapılması, yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi açısından Çukurova Kalkınma Ajansı’nın önemli bir misyon üstlenerek, ekonomik kalkınmaya önemli katkılar sunduğuna dikkat çekti.

İstihdam Sağlayıcı Tedbirleri Önemsiyoruz

Vali Büyük, Çukurova Kalkınma Ajansı’ndaki incelemeleri ve açıklamalarının ardından İş-Kur İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İş-Kur İl Müdürü Haşim Meydan’ın, kurumun çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler vermesinin ardından konuşan Vali Mustafa Büyük, işsizliğin Adana’da önemli bir sorun teşkil ettiğini ancak bu olumsuzluğun giderilmesi için, istihdam sağlayıcı çalışmalara büyük bir önem verdiklerini söyledi.

Vali Büyük, Adana’daki işsizlik oranının aşağı seviyelere çekilmesi için gerçekleştirilen planlama, mesleki eğitim ve istihdam çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

İş-Kur İl Müdürlüğü’nün ardından Vergi Dairesi Başkanlığını ziyaret eden Vali Mustafa Büyük, Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı’nın verdiği brifingin ardından, İl Müftülüğünü ziyaret ederek, Müftü Arif Gökçe’den kurum ile ilgili brifing aldı.