Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Adil Deveci ve itfaiye erleri, sabah saat 09.30’da Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk koydu. İtfaiyeciler, saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı’nı okudu.
   Daire Başkanı Adil Deveci ve itfaiye erleri daha sonra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı makamında ziyaret etti. Tüm itfaiyecileri yürekten kutladığını söyleyen Başkan Vekili Aldırmaz, “İtfaiye ve CANKUR’la iftahar ediyoruz” dedi.
   Tüm itfaiye personelinin canları pahasına özveriyle çalıştığını kaydeden Aldırmaz, “Arkadaşlarmız bilgi birikimi ve cesaretleriyle her zaman taktir toplamaktadır. Adana depremi ve Marmara depreminde yaptığınız özverili çalışmalar hala hafızalarda. Daha önceleri en küçük yangında İncirlik’ten yardım isterdik. Şimdi kimseye muhtaç olmadığımız gibi, çevre il ve ilçelerdeki olaylara da başarıyla müdahale ediyorsunuz. Bu nedenle sizleri kutluyorum” şeklinde konuştu.
   Başkan Danışmanı Salih Gökçe de, itfaiye erlerini kutlayarak “Sizlerin yaptıkları nafaka meselesi değil, hizmet aşkıdır. 1.5 milyon insanın canı ve malı sizlere emanet. Araç-gereç parkınınız daha da büyümesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.
   İTFAİYE ŞEHİTLERİ DE ANILDI...
   Başkan Vekili Aldırmaz, Başkan Danışmanı Gökçe, görev sırasında yaşamını yitiren eski İtfaiye Müdürü Kemal Özkök’ün oğlu Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Selçuk Özkök ile Adil Deveci ve ekibi daha sonra Asri Mezarlık’taki “İtfaiye Şehitliği”ni ziyaret etti. Başkan Vekili Aldırmaz, görev başında iken yaşamlarını yitiren iftaiyecilerin mezarlarına çiçek koydu ve dualar okundu.
    İFTFAİYE ERLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ..
    Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve beraberindekiler daha sonra İtfaiye Daire Başkanlığı’na geçti. Aldırmaz, canları pahasına görev yapan itfaiye erlerine birer “Teşekkür Belgesi” verirken, özverili çalışmalarından dolayı teşekür etti.