AK Parti hükümetinin uzun bir zamandan beri üzerinde çalıştığı emekliye promosyon ödemesinde, bankaları istediği “ Elektrik ve su faturası ödeme” şartını ortadan kaldırması, emekliler dünyasında büyük sevinç yarattı.
Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, AK Parti hükümetinin aldığı karar çerçevesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun bankaların emekliden istediği şartların kaldırıldığını açıklamasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
İyiyürek, yaptığı açıklamada, promosyon olayında bankaların istediği bazı şartların emekliler arasında sıkıntıya yol açtığını, konuyla ilgili genel merkezlerine ve 107 şubelerine şikayetlerin geldiğini, bu gelişmeler üzerine Genel Başkanları Kazım Ergün’ün, şubelerine gelen şikayetleri ilgili yerlere ilettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Genel Başkanımız Kazım Ergün’ün genel merkezlerine ve 107 şubeye gelen emeklinin şikayetlerini ilgili yerlere iletmesi ve ardından da Bakanımız Sayın Müezzinoğlu’nun konuyu değerlendirerek, bankaların istediği “Fatura ödeme” talimatının kaldırılması yönünde verdiği çabanın olumlu sonuçlanması tüm şubelerimize kayıtlı toplam bir milyon emekli kardeşimizi sevindirmiştir. Bundan dolayı Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na gösterdiği gayretten dolayı emekli, dul ve yetimlerimiz adına çok teşekkür ediyoruz.
Buna göre bankasından maaşını alan emekli, bankanın istediği “Fatura talimatını” vermeyecek. Tek istenen şart emeklinin maaşını aldığı bankaya giderek bir protokol yapacak ve maaşını 3 yıl boyunca o bankadan alacağını taahhüt edecek.
Bankadan maaşını alan emekli kardeşlerimiz 1 Mart 2017’den itibaren maaşını aldığı bankaya giderek protokol yapacak ve hak ettiği promosyon miktarını alacak. Emekliye maaşını veren banka ‘3 yıl benden maaşını alacaksın’ şartından başka bir şart ileri süremeyecek ve herhangi bir evrak istemeyecek.  Bu konuda sorun çıkaran bir banka varsa ona gitmesinler.”