Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çalışmada, şehrin muhtelif noktalarında görüntü kirliliği oluşturan ve Türkçe’nin korunması çalışmalarına zarar veren tabelalar söküldü.

Adanalıların yoğun şikayeti üzerine harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından gelen sığınmacıların yaşadığı bölgelerde bunulan Arapça led ışık, tabela ve posterleri sökerek temizlik yaptı.

Kocavezir Mahallesi, Güney Kuşak Bulvarı, 5 Ocak Bulvarı ve şehrin muhtelif bölgelerinde açtıkları iş yerlerinde izinsiz tabela, led ışık ve poster kullanan sığınmacıların, kanunlara aykırı bu faaliyetleri, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıtası’nca sona erdirildi.

Adanalıların Türkçe’ye sahip çıkmak adına gösterdikleri hassasiyetin gereği olarak yaptıkları şikayetleri değerlendiren Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, söktükleri Arapça tabelaları araçlara yükleyip bölgeden uzaklaştırdı.