Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ç.Ü. Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaziye Bozdağ Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı hayırlamak için makamında ziyaret etti.

Gayretli çalışmalarının ve başarılarının devamını dileyen JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar,” Bünyenizde Jeoloji Mühendisi çalıştırdığınızı biliyoruz. Ancak, mesleğimizle ilgili bir birim bulunmamaktadır. Afetlerden dolayı meydana gelen zararların enaza indirilmesinde belediyelerimize büyük görevler düşmektedir. Bunların başında kaçak yapılaşmanın önlenmesi gelmektedir. Daha sağlıklı ve güvenilir yapı üretmek çok iyi denetimle mümkündür. Yeni yerleşim yerlerin seçiminde görev yapacak, yapıların jeoteknik etütlerinin standartlara uygun olarak yapılmasında kontrollük görevini yürütecek ve işinde uzman kişilerden oluşan bir brim oluşturulması konusunda gerekli hassasiyetinizi göstermenizi bekliyoruz. Ayrıca, belediyemizin üreteceği her türlü projede Jeoloji Mühendisleri Odası olarak üzerimize düşeni yaparız” diye konuştu.

Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç, Ekim ayı içerisinde yapacakları 7. Uluslararası Doğu Akdeniz Jeoloji Sempozyumu için taleplerinin olduğunu belirti.

Adananın menfaati için her hususta beraber hareket edilmelidir diyen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz,” Her konuda siz ve diğer meslek odalarıyla beraber çalışmaya hazırız. Üretilecek her projeye destek vererek yer alırız. Adana 2 saatlik yürüme mesafesinde 4 milyon insanı barındırıyor. Bir tarafta inanç turizmi, bir tarafta eşsiz tarihi, güzel doğasıyla mükemmel bir şehir. Uluslar arası araştırma şirketleri dünya da 371 şehri yatırıma değer görmüşler. Bu şehirler içerisinde Adana da var. Adana'nın bankada 8.5 kattrilyon parası var. Her kes kendine göre bir değer. Adana'nın müteşebbüsü çok. İnşallah kısa sürede iyi mesafeler alacağız” dedi.