Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından "Müftülere nikah kıyma yetkisi veren, Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı"nın mevcut kadın haklarına etkisi konulu toplantı düzenlendi. 

Tarihi Kız Lisesi Binası'nda yapılan toplantıya; Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal, kadın STK başkan ve temsilcileri ile bağımsız kadın aktivistleri katıldı. Toplantının konuşmacılığını Kadın Meclisi Şiddet Komisyonu ve AKDAM adına Av. Muhal İkikardeş yaptı. Geçmiş dönemlerde kadın haklarıyla ilgili yapılan yasa değişikliklerine değinen İkikardeş, "Bugün, dünden inşa edildi. Yarını da bugün inşa edecek." diye konuştu.

İkikardeş; "Bu değişikliğin gerekçesi; vatandaşların evlenme işlemlerini kolaylaştırmak. Buna rağmen; il ve ilçe müftülüklerine de evlendirme memurluğu yetkisi verilecek. Dini referans alan bir kurumun nikah yetkisi, resmi nikah kıyma yetkisi olan bir kurumla eşitleniyor. Ama ya sonrası... Madem ki ihtiyaç vardı; bu yetki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gibi resmi bir kuruma değil de neden müftülüğe verildi? Alevi ve gayri müslim vatandaşlar durumu ne olacak, bu durum da ayrı bir inanç açıklamak zorunluluğu getirmeyecek mi?" ifadelerini kullandı.

İkikardeş; evlilik kurumunun Medeni Kanunda düzenlenmiş olması sebebiyle müftülüklere verilecek olan yetkinin ikilik yaratabileceğini belirtti. Toplantıda ayrıca Mağdur Hakları Yasa Tasarısı'nın da detayları tartışıldı.