Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Otobüs Şube Müdürlüğü Personel ve İş Geliştirme Sorumlusu Ayşen Gürhani Yılmaz, 131 kadın sürücü ile iki grup halinde "Emek Veren Eller" toplantısı yaptı.

Kadın otobüs şoförlerini çok kimsenin cesaret edemediği bir iş yaptıkları için “Kardelen”e benzeten Ayşen Gürhani Yılmaz şunları söyledi:

“Sizler Türkiye’de ve Adana’da ön yargıları yıktınız. Büyük Önder Atatürk’, ‘Tarlalarda erkeklerle birlikte çalışan, kasabalarda pazar yerine giden, yumurta ve tavuğunu satan, ondan sonra kendisine gerekenleri bizzat satın alan, çalışmalarının hepsinde kocalarına yardımcı olan kadınlar!..’ demiştir. Ben bu kadınlar arasında kocalarından daha iyi işten anlayanlara ve hesap yapanlara rastladım. Sizler, Fıtraten naif olan kadınların, nice erkeğin süremediği araçları sürme cesareti gösterebildiğinizi kanıtladınız.

Bundan sonrada Unutmayın! İçinizde başaracağınıza dair kıvılcımınız oldukça her türlü riski göze almaya değer diye düşünüyorum. Çünkü siz zor olan bir mesleği icra etme cesaretini gösterdiniz.”

Büyük Önder’in “Dünyada hiç bir milletin kadını ‘Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim,’ diyemez!” sözünü hatırlatan Ayşen Gürhani Yılmaz, “Sizler belediyemizin halka yansıyan yüzüsünüz. Mesleğiniz o kadar önemli ve ulvi ki, size insanlar canlarını teslim ediyorlar. Sizin diğer personelden ayrı bir yönünüz var. Siz kendi canınızı koruduğunuz gibi taşıdığınız insanların da canlarını korumakla görevlisiniz. Bu güne kadar şehir halkına verdiğiniz hizmetten dolayı öncelikli teşekkür ediyorum. Bu gayretlerinizin bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum.

Sizlerden öncelikle, insanlara yardımcı ve yapıcı olmanızı istiyorum. Bugüne kadar gösterdiğiniz güler yüzünüzü bundan sonra da devam ettirin. Aynı gayretlerinizi, aynı güler yüzünüzü bundan sonra da esirgemeyin. Özellikle yaşlı ve çocuklara yardımcı olun, çünkü sizler belediyenin halka yansıyan yüzlerisiniz.

Sizler halka hizmet ediyorsunuz. Halka hizmetin çok önemli bir yansıması olan toplu taşımacılıkta yaptığınız hizmetlerde biliniz ki ebedi hayatınızı da kazanıyorsunuz. Milletimizin vergileriyle alınmış olan araçları kullanmaktasınız. O araçlar sizin. Bir şehir kocaman bir ailedir. Zira halka hizmet Hakk'a hizmettir. Bunun bilinci ile çalıştığımızda çok daha başarılı oluruz” şeklinde konuştu.

Ayşen Gürhani Yılmaz’ın konuşmasının ardından toplam 363 şoförden 131’ini oluşturan kadın şoförler sorunlarını anlattılar, çözüm önerilerini tartıştılar.