Etkinlikte ayrıca Diyetisyen Zeynep Serinöz ve Psikolog Göksu Telmaç sağlıklı beslenme ve yeme bozuklukları konularında bilgilerini paylaştı. 

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Meral Sevim, etkinliğin açılış konuşmasında şunları söyledi. "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması sebebiyle hazırlamış olduğumuz etkinliğe hoş geldiniz. Öncelikle bizlere destek olduğunuz ve etkinliklerimize gösterdiğiniz yoğun katılımlarınızdan dolayı kulübüm adına çok teşekkür ediyorum. Bizler uluslararası 4 Federasyonu'nun çatısı altında 126 ülkede yüzde 85'i  iş ve meslek sahibi yaklaşık 90 bin üyesi ile gerçekten ve her zaman en iyi amaçlayan kadınlardan oluşan ve tamamen gönüllülük esası ile çalışan 32 kadınız.  Kadın ve genç kızlarımız hayatlarını iyileştirmek üzere tecrübelerimizi projelere eğitimler ve teşviklerle destekleyerek kadınların önünü açmak bizim görevimiz. Çalışan ve ekonomik özgürlüğünü kazanmış aile bütçesine katkıda bulunan ve kendi ayakları üzerinde özgüvenle durabilen birer birer birey olabilmeleri için dokunuşlar yapmaya çalışıyoruz. Bugünkü düzenlediğimiz bu kahvaltı etkinliği de bizim için çok önemli kulübümüzün daha önce yapmış olduğu çok büyük bir projenin elde ettiği 52 trikotaj ve dikiş makinesi var. Bu düzenlediğimiz projeler sayesinde makinaları kullandırmak suretiyle meslek edindirme kursları açıyoruz ve onların ihtiyacı olan malzemelerin alımını yapacağız" dedi. 

Yapılan açılış konuşmasının ardından Diyetisyen Zeynep Serinöz ve Psikolog Göksu Telmaç sağlıklı beslenme ve yeme bozuklukları konularında bilgilerini paylaştı.