Adana Alevi Derneklerinin ilk kurucu Başkanı Yusuf Kahraman Muharrem ayı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada,Ramazan ayında hergün birbirleriyle yarışarak iftar çadırları kuran,İlimizin belediye başkan ve mülkü amirleri şu an neredeler diye sordu.

Hergün birbirleriyle yarışarak iftar çadırı kuranlar aynı hassasiyeti Muharrem ayında oruç tutanlarada gösteriyorlarmı? Gösteriyorlarda yoksa bizmi göremiyoruz dedi.

Çağdaş, laik ve demokratik ülkelerde bu tür uygulamaları göremezsiniz diyen Kahraman,Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil eden valilikler,belediye başkanları vatandaşın dini inanç ve ibadet işleriyle uğraşmaz.Yok eger uğraşıyorsa sosyal devlet anlayışından hareketle tüm inançlara aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekir diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kahraman,Bizim tepkimiz çifte standar uygulamalaradır.Ramazan ayında tüm olanakları seferber eden belediye başkanları ve mülkü amir Valimiz bu gün muharrem ayında aynı hassasiyeti gösterebiliyorlarmı? Bizim için devletin Alevilere ve Cemevine bakış açışı önemlidir.Bu önemi fark etmeyen hangi anlayış olursa olsun,birlik ve beraberlikten,kardeşlik bağının gelişmesinden söz edemez dedi.

Elbette bir İnsan olarak,hiç bir kişiyi inancı yadırgamak haddime değil,ancak hangi dine mensup olursa olsun özgürce kendi inancının gereğini yerine getirebilmek için oruç tutması ibadetini yapması veya yapmaması yaradanla kişi arasında olan bir şeydir,laik bir devlet anlayışında her inanca aynı mesafede olması gerekir.Bir Alevi olarak her inanca saygı duyduğumuz gibi,aynı saygı ve hizmetlerin Alevilere’de yapılması gerekir.
Ramazan ayında valiliklerin veya belediyelerin fakir fukaraya iftar sofrası açma projesiyle yürüttükleri uygulamaları göz önünde tutacak olursak,bu gün muharrem ayında sessiz kalmaları ve aynı hassasiyeti göstermemeleri,inançlar arasında yapılan ayrımcılık diyerek açıklamasını bitiriyor.