Adana Havalimanı’nda Vali Mustafa Büyük, Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve kamu kuruluşu temsilcileri tarafından karşılanan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, havalimanının ardından Adana Valiliği’ne geçti.

Valilik girişindeki 1550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampus Hastanesi’nin (Adana Şehir Hastanesi) maketini inceleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hastane hakkında Vali Büyük’ten bilgi aldı.

ADANA, SAĞLIK ALANINDA ORTADOĞU’YA HİZMET VERECEK

Vali Büyük, Adana Şehir Hastanesi’nin 7 ayrı hastaneden oluşan, bir hastaneler kompleksi olduğunu belirterek, içerisinde 584 yataklı 2 genel hastane, 349 yataklı kadın doğum hastanesi, 189 yataklı kalp ve damar cerrahisi hastanesi, 182 yataklı onkoloji hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ile 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ile birlikte toplam 1550 yatak kapasitesine sahip Adana Şehir Hastanesi’nin bölge halkına ve ayrıca Ortadoğu’ya da hizmet vereceğini söyledi.

TÜRKİYE İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, Türkiye'de sadece sağlık alanında değil, son 12 yılda her alanda yatırımlar yapılarak, istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme kaydettiğini vurgulayarak, bu büyümenin bundan sonrada artarak devam edeceğini söyledi.

Ziyarette Valilik Şeref Defterini de imzalayan Kalkınma Bakanı Yılmaz, daha sonra Vali Büyük’ün makamına geçerek, bir süre sohbet etti.