Törene, Çukurova Kaymakamı Dr. Mehmet Ali ÖZKAN, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Salih GÖKÇE, Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran KARAKAYA, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Adana Sağlık Sen Şube Başkanı Recep KURUM, Kent Konseyi Engelli Meclisi Yönetim Kurulu üyeleri olmak üzere çok sayıda engelli sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle, hastanelerin yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Kemal Kiraz, törende yaptığı konuşmada, “Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya Bey’in öncülüğünde, hizmet alıcı ve hizmet vericilerin bir araya gelmesiyle , hastanelerimizde yaşanan sorunların giderilmesi adına atılacak adımlar ve stratejiler birlikte belirlenmiştir. Bugün Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bu standartları sağlayarak Engelsiz Mekan Plaketi almaya hak kazanmıştır, kendilerini kutluyorum’’ dedi.

 

Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise, ‘’Bu çalışmaya 80 sivil toplum örgütüyle daha yaşanılabilir bir Adana için samimiyetle destek verdik. Başta, bu projeyi yürüten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kemal Kiraz Bey olmak üzere ilk günden itibaren projenin koordinatörü olan Uz. Reşan Arlıer ve projeye emek veren herkese çok teşekkür ederim. Bu yolda bizimle birlikte yürüyen tüm sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarına şükranlarımı sunuyorum. Tüm hastanelerin Engelsiz Mekan Plaketini almasını gönülden temenni ediyorum’’ diye konuştu.

Törende Çukurova Kaymakamı Dr. Mehmet Ali Özkan da engelli vatandaşların sorunlarının çözümü için büyük bir titizlikle çalıştıklarını ifade ederek, törene katılan ve projenin yürütülmesi noktasında emek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Engelsiz Mekan Plaketi, Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakay tarafından hastane yöneticisi Ramazan Tangur’a takdim edildi. Ayrıca hastane yönetimine Genel Sekreter Uz. Dr. Kemal Kiraz tarafından başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür belgesi verildi. Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi adına konuşma yapan hastane yöneticisi Ramazan Tangur, gururlu olduklarını ifade ederek, teşekkür etti.