ADANA’DA kuyumcu dükkanından 4.5 kilo altın çalan kar maskeli 3 soyguncu kaçarken kendilerini engel olmak isteyenlere rastgele ateş açtı. Kuyumcuda çalışan baba ile kuyumcunun yanında berber dükkanı çalıştıran oğlu hayatlarını kaybetti, kuyumcu ile 5 ile 7 yaşındaki 2 kardeş de yaralandı.

Kıbrıs Caddesi’nde bulunan Hakkı Baygın’a ait kuyumcu dükkanının önüne saat 10.00’da otomobille gelen kar maskeli 3 kişiden 2’si kuyumcuya girdi.

‘BU BİR SOYGUNDUR’

Pompalı tüfekli soygunculardan biri tüfeği kumuycu Baygın’a ve içeridekilere doğrultup, “Bu bir soygundur, kimse kıpırdamasın” dedi. Diğer soyguncu da vitrindeki altınları poşete doldurdu. Yaklaşık 4.5 kilogram altını alan 2 soyguncu dışarı çıkarken kendilerine engel olmak isteyen kuyumcu Baygın ile yanında çalışan teyzesinin oğlu 47 yaşındaki Alican Aykaş’a ateş etti.

Silah sesi üzerine yan taraftaki berber dükkanını işleten Aykaş’ın oğlu 16 yaşındaki Mahir dışarı çıktı. Mahir Aykaş kuyumcuları durdurmak istedi. Ancak soyguncular, tüfekle berber Aykaş’a da rastgele ateş etti. Soyguncuların açtığı ateş sonucu kuyumcunun yanında çalışan Alican Aykaş, berber oğlu Alican, kuyumcu Baygın ile birlikte yolda anneleriyle birlikte eczaneye giden 5 yaşındaki Sultan ile 7 yaşındaki ablası Sinem Alpaltun yaralandı.

BABA OĞUL ÖLDÜ

Numune Hastanesi’ne götürülen baba oğul tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak ölürken Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi altına alınan 2 kardeş ile Çukurova Aşkım Tüfekci Devlet Hastanesi’ne götürülen kuyumcu Baygın’ın ise durumlarının iyi olduğu belirtildi.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Otomobille kaçan soyguncuların yakalanması için hava destekli operasyon düzenlendi. Dağlıoğlu Mahallesi ve çevresi polis tarafından abluka altına alındı. Soyguncuların kimliklerinin tespit edilmesi için de kuyumcunun ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kamera görüntüleri toplandı.

ARACI YAKTILAR

Kuyumcu soyguncularının kaçtığı otomobil Gürselpaşa Mahallesi’nde yakılmış halde bulundu.

BABA-OĞULUN ACIKLI HİKAYESİ

Soyguncular tarafından öldürülen baba ve oğlunun hikayesi herkesi duygulandırdı. Baba Aytaş'ın emeklisine çok az bir süre kaldığı için kuyumcuda sigorta primini doldurmak için çalıştığı belirlendi. Oğlu Mahir’in ise askerde olan akrabaları 23 yaşındaki Vedat Aytaş’ın yerine kuyumcunun yanındaki berber dükkanını boş kalmaması için çalıştırdığı ortaya çıktı. Mahir’in kuyumcudan gelen silah sesleri üzerine dışarı çıktığı ve babasını korumak için kuyumcuya doğru koştuğu, bu sırada açılan ateş sonucu öldüğü belirlendi.

8 AYDA 20 KUYUMCU

Bu arada, Adana’da 8 aydan bu yana kenar mahallelerdeki yaklaşık 20 kuyumcuya yönelik soygun ya da soygun girişimi yaşandı. Önce taş ve kilolarla kuyumcu vitrinlerini kırıp altınları çalan soyguncular, kuyumcuların kalın cam takmaları üzerine bu kez pompalı tüfekle soygun yapmaya başladı. En son olayda baba oğul 2 kişinin ölmesi üzerine polis kenar mahallelerdeki kuyumcular önünde güvenlik önlemlerini arttırdı.