Cumhuriyet meydanında düzenlenen iftar programı, Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı musiki ekibinin vatandaşlara müzik ziyafeti sunmasıyla başladı. Ardından, Kuran’ı Kerim ve dualar edildi ve akşam ezanının okunmasıyla birlikte ilçe merkezi ve mahallelerden gelen binlerce vatandaş orucunu açtı.
İftar programında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ”Mübarek Ramazan ayında Karaisalılı hemşerilerimizle bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Allah’a şükürler olsun ki kendi ülkemizde, ay yıldızlı bayrağımızın altında, ezanlarımızın manevi gölgesi altında, oruç tutup, iftar açıyoruz. Farkında olan her Müslüman için bu büyük bir nimettir. Bize bunu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, gazi ve şehitlerimize rahmet gönderiyoruz. Cenab-ı Allah bizleri nice ramazanlara ulaştırsın. Tuttuğumuz oruçlar, yapmış olduğumuz ibadetler, Allah katında kabul görsün” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise yaptığı konuşmada, “Mübarek Ramazan Ayında birlik ve beraberliğimiz nişanesi olan bu güzel toplu iftar programına teşrif eden bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğin sonucu Karaisalı’mıza hizmet olarak yansıyor. Cenab-ı Allah, tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin” dedi.

Konuşmaların ardından ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, iftar programına katılan vatandaşlara Milliyetçi Hareket Partisi’nin 27’nci dönem Adana milletvekili adaylarını tanıttılar.