Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ı makamında ziyaret eden Kessikbayev, kendisinin 7 yıldan bu yana Büyükelçilikte müşavir olarak görev yaptığını belirterek, “Kazakistan bağımsızlığını kazandıktan sonra ilk tanıyan ülke Türkiye olmuştur. Bu işbirliği sadece protokol olarak değil, halklarımız arasında da olmalıdır. Ülkeler, iller ve ilçeler bazında karşılıklı işbirliği ve ziyaretleri geliştirmeliyiz. Bundan sonra birbirimizle irtibatlı olacağız” dedi.

  Karaisalı Belediye Başkanı saadettin Aslan da, "Kazakistan ile sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda bu ziyaretlerin yararlı olacağına inanıyorum. Biz MHP’li belediyeler olarak kardeş ülkelerle işbirliğini geliştirmeliyiz. İngiliz Milletler Topluluğu 20 bin km. uzaklıkta işbirliklerini nasıl sürdürüyorsa, bizler de yanıbaşımızdaki Türk kardeşlerimiz ve devletleri de işbirliğini artırarak sürdürmeliyiz” dedi.

  Ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Aslan, “İnanılmaz, tarif edilemez bir şekilde duygulandık, Kazakistan’ın bir ilçesi ile kardeş şehir olmak istiyoruz. Karşılıklı olarak konserler ve geziler düzenlemek istiyoruz. İlçemize açacağımız bir parka Kazakistan parkı adını vermeyi düşünüyoruz” dedi.

  Aslan daha sonra Kazakistanlı konuklarına bir kahvaltı verdi. Aslan, Türk Bayrağı, çiçek, Varda Köprüsü tablosu ile yörenin ürünü bir adet kilim hediye etti. Kessikbayev de Kazakistan’ı tanıtan kitap ve broşürler verdi.

  Başkan Aslan ayrıca ilçeye gelen ATV Yönetmeni Zeki Onbaşlı’ya Alman (Varda) Köprüsü tablosu, Asistan Tülay Can’a bir buket çiçek ve kameraman Arif Sönmezer’e de çeşitli hediyeler takdim etti.

  Ziyaret sırasında Karaisalılı Mehmet Sürmeli Ozan Arif’in, içinde Kazakistan ve Ahmet Yesevi’nin de bulunduğu “Hayal” şiirini okudu.

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, konuklarını Atatürk Parkı içinde Türk devletlerini sembolize eden heykeller önünde bilgiler verdikten sonra Kapıkaya Kanyonu, Alman Köprüsü ve Yerköprü’yü gezdirdi. Aslan son olarak Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müşaviri Askhat Kessikbayev’e yapımına başlanacak olan 2 parkı da gezdirdi.

  Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müşaviri Askhat Kessikbayev daha sonra Belediye Başkanı Saadettin Aslan ile birlikte Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç’u da ziyaret ederek, ülkesini tanıtan kitap ve broşürler takdim etti.

  Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müşaviri Askhat Kessikbayev’in ziyaretine MHP Karaisalı İlçe Başkanı A.Sezai Yılmaz, TV dizi oyuncusu Bahadır Hakim, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcıları Rifat Köroğlu ve Recep Ak, Karaisalı Belediye meclis Üyeleri Esat Köse, Cumali Işıl, İsa Davarcı ve sunucu Mehmet Sürmeli eşlik etti.