Küçük, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, sırtını Türkiye’ye, yönünü kıbleye dönmüş Türkmenlerin yanında olduklarını belirterek, “Rusya, Esed, Hizbullah İran ve paralı askerlerin Türkmendağı’na saldırılarının ikinci haftasındayız. Hiçbir terör unsurunun bulunmadığı Türkmen Dağı’nda sadece Türk oldukları için öldürülen soydaşlarımız bizlerin desteğiyle Sultan Alparslan’ın emaneti Türkmen Dağı’ndaki 500 yıldır süregelen nöbetlerine devam etmektedir. Annelerini, eşlerini ve çocuklarını ve yaşlılarını Türkiye sınırında bizlere emanet ederek ellerindeki iki çakaralmazla Çanakkale’de olduğu gibi yedi düvele kanları pahasına meydan okumaya gidiyorlar” dedi.
  Küçük açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Burada şunu açıkça belirtmeliyiz, IŞİD terör örgütü, ele geçirmiş olduğu şehirlerde ve köylerde katliam yaparken, petrol satarken, buralara tek bir kurşun dahi atılmazken Türkmen Dağı’na yedi düvel birden saldırdı. Atalarımızın emaneti Türkmen Dağı’nın hiç olmadığı kadar bizlere ihtiyacı var. Gelin hep beraber su, konserve, bulgur, pirinç, makarna, bebek maması, un ve kahvaltılık, yatak, çocuk bezi, çocuk ayakkabısı, çocuk giyimi ve battaniye gibi eşyalarımızı onlara gönderelim.” 
  Karaisalı Ülkü Ocağı Başkanı Kenan Küçük, başlattıkları yardım kampanyası için hayırsever vatandaşların kendiler ile irtibata geçmelerini istedi.