Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, ilçe merkezinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla Belediye Meclis Salonu’nda bir toplantı yaparak, 5 adet küçükbaş ve 1 adet büyükbaş hayvanı olanların dışında kalanların, 15 gün içinde hayvanlarını şehir merkezi dışına taşımasını istedi.

  Aslan, konunun AB ülkelerinde uygulandığını, AB’ye aday ülkelerinden de aynı şekilde hareket etmek üzere karar aldıklarını söyledi. Türkiye’de ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başta Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere tüm belediyelere konunun bildirildiğini kaydederek, “Adana Büyükşehir Belediye Meclisi de Bakanlığın ilgili yazısı uyarınca 15 Ocak 2015 tarihinde karar almıştır. İlgili karar uyarınca ilçemiz sınırları içindeki Karapınar, Selampınar ve Yeni Mahallelerindeki hayvancılık iletmelerinin ivedilikle kapatılması tarafımıza bildirilmiştir. Bu karara uymak bir yasal zorunluluktur. Bizler de özellikle bu yaz döneminde ilçe merkezinde hayvancılık yapanlardan ricamız, 15 gün içinde hayvanlarını şehir dışına çıkarmalarıdır. Sizlere belediye olarak elimizden geleni imkanlarımız ölçüsünde yardım yapacağız. Ahır, ağıl yapımı için gerekli malzemeleri verelim. Kepçe, kum, çakıl yardımında bulunalım” dedi.

  Hayvancılığı yasaklamadıklarını vurgulayan Aslan, “Hayvanlarınız satın da demiyoruz. Sadece 7 bin nüfuslu ilçe merkezinin dışına taşınsın istiyoruz. 500 civarında aile geçimini bu işten sağlıyor. Diğer insanlar da sizin beslediğiniz hayvanların sütü, yoğurdu ve peynirinden tüketici olarak yararlanıyor. Ama bu hayvanların çevreye verdiği kokular, gübre atıkları, başta sinek olmak üzere, çeşitli hayvanların üremesine ve dolayısıyla da halkın genel sağlığını etkiliyor, tehdit ediyor. Siz de zor durumda kalmayın, bizler de kalmayalım. Sizleri yormadan, üzmeden bu sorunu çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

  Hayvancılık yapan işletme sahipleri de, bugüne kadar Belediyenin kendilerine bu konuda baskı yapmadığını belirterek, Başkanın bu olumlu yaklaşımından dolayı teşekkür ettiler.

  Toplantıya hayvancılık işletme sahiplerinin yanı sıra Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, Fen İşleri Müdürü Cumali Özcan, Gıda Teknikeri Sümeyra Gökyermez ile Zabıta Memuru Şeref Çelik de katıldı.