Batı Klikya Komutanı Sinan Tekelioğlu'nun karargah olarak kullandığı Çukurova'nın Örcün Mahallesinde sabah başlayan kutlamalar öğleden sonra Karaisalı İlçe Merkezinde devam etti. Atatürk Anıtına Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan tarafından çelenk konuldu. Ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı hep birlikte okundu.
  İkinci kutlamaya ilçe merkezindeki Kuvayı Milliye Anıtı önünde devam edildi. Bu yıl ilk kez Kuvayı Milliye Anıtı önünde düzenlenen törende Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Türkiye Kuvayı Milliye Mücahit Gaziler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker anıta birlikte çelenk koydu. Yapılan saygı duruşundan sonra bando eşliğinde Yörükler Çarşısı'na kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. Çarşı içinde Türkiye Kuvayı Milliye Mücahit Gaziler Derneği Karaisalı Şubesi açılışı gerçekleştirildi. Derneğin açılış kurdelesi Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahit Gaziler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker, Şube Başkanı Mehmet Atıcı ve Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Mükremin Duygun, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Akyıl tarafından kesildi.
  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, burada yaptığı konuşmada, Kuvayı Milliye hareketinin başladığı, Türkiye'nin en eski ilçelerinden Karaisalı'da böyle bir derneğin geç açılmasından dolayı herkesten özür diledi. Aslan, "Bu dernek aslında  Kurtuluş Savaşı sonrası açılmalıydı " dedi.
  Türkiye Kuvayı Milliye Mücahit Gaziler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker de konuşmasında, 5 Mart 1951 yılında Adana'da Kuvayı Milliyeciler tarafından kurulan ve kamu yararına çalışır olan derneklerinin faaliyetine devam ettiğini ve 30'a yakın şubesi ile hizmet verdiklerini söyledi.
  Türkiye Kuvayı Milliye Mücahit Gaziler Derneği Karaisalı Şube Başkanı Mehmet Atıcı'nın kısa konuşmasından sonra İlçe Müftüsü Kamil Oktay tarafından dua yaptırıldı. Verilen ikramlardan sonra tören burada son buldu.
  11-12 Nisan 2015 tarihlerinde de Kuvayı Milliye Şenlikleri ilçe stadında devam edecek. Şenlikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan sahne alacak.