Kırsalda faaliyet gösteren arı, keçi ve koyun yetiştiricilerine güneş enerjisinden elektrik elde etmeye yarayan güneş enerjisi paneli dağıtım töreni, Karaisalı’da belediye binası önünde yapıldı.

Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanı Memili Güven, “Karaisalı ilçemizde geçen yıl aynı amaçla 64 adet güneş enerjisi paneli dağıtımı yapmıştık. Bu yıl ise 15 adet arı yetiştiricilerimize ve 55 adette koyun keçi yetiştiricilerimize olmak üzere toplam 70 adet dağıtım yapacağız. Dağıttığımız güneş enerji panellerini çadırlarınızı ve elektriksiz ortamlarınızı aydınlatması en büyük temennimizdir. Bundan sonrada Büyükşehir Belediyesi olarak, her türlü ihtiyaçlarınızda yanınızda yer alıp, en büyük destekçiniz biz olacağız. Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak bu yıl hayvanlarımızın aşılanması için Karaisalı ilçemizde, 50 bin 100 doz aşı desteği, 280 litre kene ilacı, 84 litre sinek ilacı desteği sağladık. Karaisalı’da yaşayan çiftçilerimize, 28 bin 500 adet domates fidesi dağıtımı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl organik tarım yapan vatandaşlarımıza ise, 3 bin litre bordo bulamacı, 3 bin litre organik sıvı gübre desteği vermiştik. Ayrıca geçen yıl Karaisalı’da, 6 bin 806 adet ceviz, elma, kiraz fidesi dağıtıldı. Bu vesile ile dağıttığımız bu güneş enerji panellerinin siz değerli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise, ”Karaisalı’da yaşayan insanlarımızın, dertlerine ve sıkıntılarına çözüm bulmak, rahat bir ortamda çalışmalarını sağlamak, mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Karaisalı Belediye Başkanı olarak şahsımın en büyük görevleri arasındadır. Bu dağıttığımız güneş enerji panelleri, sadece aydınlatma değil, çağımızın teknolojilerinden telefon, tablet, bilgisayar gibi teknolojik aletleri şarj edebilme özelliğine sahiptir. İlçemizin geleceği için, hemşerilerimizin de desteği ile hep birlikte çalışıp, çabalayarak, yeni bir Karaisalı oluşturacağız. Bu vesile ile bizlere en büyük desteği veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyorum. Siz bizlere güvendiniz, inandınız. Bizler de sizleri mahcup etmeyeceğiz. Her türlü sıkıntılarınıza, dertlerinize elimizden geldiği sürece çözüm bulmaya çalışacağız” dedi.

Konuşmaların ardından, güneş enerji paneli almaya hak kazanan vatandaşlara, panelleri dağıtıldı.

Güneş enerji paneli dağıtım törenine, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanı Memili Güven, Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Zehra Durak, Karaisalı Belediyesi Başkan Yardımcısı Recep Ak, Belediye Personel Amiri Kenan Küçük, Belediye Kırsal Hizmetler Müdürü Zühtü Şafak ve üreticiler katıldı.

FOTOĞRAFLI: Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, Adana’nın merkez Karaisalı ilçesinde vatandaşlara güneş enerji paneli dağıtıldı.