Adana’da “Emekçi Dostu” olarak bilinen ve izlediği emek politikası nedeniyle “İşçi Dostu Başkan” olarak da anılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a işçi temsilcileri teşekkür ziyaretinde bulundu. 1 Mayıs Dayanışma Günü’nün Başkan Zeydan Karalar’ın destekleri ile tam bir bayram havasında geçtiğini belirten temsilciler verilen desteklerden ötürü teşekkür etti. KESK- DİSK-TMMOB-Adana Tabip Odası ve Adana Barosu’ndan oluşan tertip komitesi Başkan Zeydan Karalar’a birde teşekkür plaketi verdi. Desteklerin yanında 1 Mayıs’ta Başkan Zeydan Karalar’ı da aralarında görmekten son derece mutlu olduklarını belirten komite üyeleri, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Başkan Zeydan Karalar bizlerle birlikte oldu. Verdiği desteklerin yanında kendiside bizle birlikte yürüyerek yanımızda olduğunu hissettirdi. Biz başkanımıza ve başkanımızın şahsında belediyenin tüm emekçilerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.


Emekten, alın terinden yana bir anlayış izlemelerinin takdirle karşılanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, dünyayı alın terleri ve emekleri ile şekillendiren tüm emekçilere saygı duyduğunu belirtti. Başkan Karalar, “Yüzü emeğe dönük bir insan olarak dünyayı emekleriyle, alın terleriyle şekillendiren işçi dostlarımızın yanında olmamız son derece doğal. Biz işçilerimizin bugün hak ettiği çalışma standartlarından çok uzak çalıştırıldığını düşünüyoruz. Bizler işçilerin, emekçilerin hakları olan ücretin çok altında çalıştığını biliyoruz. Göreve gelir gelmez ilk olarak taşeron işçi maaşlarını arttırdık ve Türkiye’de bir ilki başardık. Asgari ücretin artması ile birlikte maaşlarda otomatik olarak yükselmeye başladı. Bu tavrımız takdirle karşılandı. Emekçi kardeşlerimiz bunun üzerine bize ‘İşçi Dostu’ demeye başladı. Biz her zaman işçi dostu, her zaman emekten, emekçiden yana olmaya devam edeceğiz. Ben bir kez daha tüm emekçi dostlarımın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretin ardından 1 Mayıs tertip komitesi verilen desteklerden dolayı Başkan Zeydan Karalar’a bir teşekkür plaketi verdi.