Adana’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan ve üç gün sürecek olan Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali’ndeki keyifli, ilginç ve sarsıcı tüm filmlerin gösterimleri ücretsiz olacak. Festival boyunca atölyeler, paneller, sinema dünyasından konuklarla ilginç buluşmalar ve yaratıcı etkinliklerle çocuklar arasındaki eşitliğe/eşitsizliğe de dikkat çekilecek.  
 
Festivale ev sahipliği yaşamanın heyecanını yaşadıklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TBMM’de gündeme gelen çocuk istismarı yasasına da değindi. Başkan Karalar, “Adana’da ilk kez gerçekleştireceğimiz ve titizlikle hazırlandığımız “ULUSLAR ARASI ÇOCUK HAKLARI FİLM FESTİVALİ” nin heyecanını yaşarken düştü ajanslara, çocuk tecavüzcülerinin de mağduruyla evlenmesi karşılığında affedileceği haberleri. Oysaki daha haberi bile yapılamamıştı Adıyaman’da onlarca erkek çocuğuna taciz olayının. Henüz insanlığıyla hesaplaşmasını bitirememişti Karaman’da tacize uğrayan çocuğun anne babası. Aslında her gün tekrarlana gelen olaylar dizisiydi yaşananlar. Bir yılda tacize uğrayan çocuk sayısını 70 bin olduğu ifade edilirken bu utanmazlığın nasıl olağanlaştırılmaya çalışıldığını daha iyi anlıyoruz. Git gide olağanlaştırılmaya çalışılan bu durum karşısında elbette suskun kalmayacağız. Biz yine çocuklarımıza çocukluklarını vereceğiz. Masumiyetlerini hatırlatacağız. Oyunlar oynayıp, barış ve sevgi şarkıları söyleyeceğiz hep beraber. 
Evet biz 20-21-22 Kasım tarihlerinde Adanalı çocuklarımızla birlikte, kendilerini anlatan, çocuk oldukların hatırlatan, yaşamın her alanında en önemli varlık olduklarını hissettiren filmler izleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.
 
Türkiye’de düzenlenen Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali her yıl büyüyen yapısıyla geleneksel film festivalleri arasında yerini aldı. Dünyanın dört bir yanından, çocuk haklarına yönelik eserleri izleyicilerle buluşturmayı ve çocuk haklarına yönelik film üretimini özendirmeyi amaçlayan festival bu yıl da 10.000 çocuk izleyiciye ulaşacak. 2010 yılında başlayan ve 2055 yılına kadar sürdürülmesi planlanan festival kapsamında, her yıl B.M. Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin bir maddesi festival teması olarak belirleniyor.  Seyhan Belediyesi Tarafından Bu Yıl Gerçekleştirilecek Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali’nde, yine birbirinden değerli konuklarla birlikte sözleşmenin 5.maddesi ele alınacak.