Karalar yangının ardından olay yerine yaklaşık 4 dakikada ulaşan İtfaiye ekiplerinin yangına zamanında müdahele edip etmediği, müdahalenin doğru yapılıp yapılmadığının tespit edilmesi ve varsa ihmalin ortaya çıkarılması için soruşturma talimatı verdiği belirtiliyor.

İtfaiyenin Şakirpaşa birimindeki ekipler,  ihbarın ardından yaklaşık 4 dakikada yangın yerine ulaşmış ve alevlere müdahale etmeye başlamıştı. Ardından olay yerine gelen çok sayıda itfaiye aracı ile yangın söndürülmüştü.

Başkan Karalar, Küçük Metal Sanayi sitesindeki geri dönüşüm fabrikasında meydana gelen yangında itfaiyenin yangına geç ve yanlış müdahale ettiği iddiaları üzerine zaman kaybetmeden teftiş kurulu Başkanlığına talimat vererek soruşturma açılmasını istedi.

Hatırlanacağa üzere Pazar günü, Yeşiloba Mahallesi'ndeki Küçük Metal Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın yaklaşık 1 buçuk milyon TL zarara neden olmuş, Şans eseri can kaybının yaşanmadığı yangında, geri dönüşümde kullanılan makineler ve içeride bulunan ham madde ile firmaya ait bir tır ve bir folklift tamamen küle dönmüştü.