Seyhan Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Adana'dan gönderilen 1 tır dolusu temizlik malzemesi selden zarar gören Hopalı ailelere dağıtıldı. Başkan Karalar ayrıca sel felaketinde büyük acılar yaşayan Çelik ailesini de ziyaret ederek engelli çocuklara akülü sandalye, bilgisayar ve cep telefonu hediye etti…

HOPA’YA YARDIM ELİ

ARTVİN’in Hopa ilçesindeki sel felaketinde 8 kişi yaşamını yitirirken 3 kişi ise sel sularında kayboldu. Seyhan İlçesi Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı yardım kararı Başkan Karalar’ın bizzat katıldığı bir organizasyonla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın da hazır bulunduğu yardım dağıtımı organizasyonuna Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere, Seyhan Belediye Meclis Üyeleri Hakan Burç ve Serap Torun’da katıldı.  Seyhan Belediyesi’nin bölgenin temel ihtiyaçlarını göz önüne alarak hazırladığı bir TIR dolusu yardım malzemesinin dağıtımı sel felaketinin yaşandığı ve etkisini halen sürdürdüğü bölgelerde bizzat Adana’dan gelen heyet üyelerinin eliyle gerçekleştirildi.

BAŞKAN KARALAR’DAN MECLİSE TEŞEKKÜR

Hopa ilçesinde yapılan yardımları bizzat yerinde takip eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaşanan sel felaketinin duyarsız kalamayacaklarını ve bu nedenle meclis kararı alarak bu bölgeye yardım ettiklerini belirtirken kararın alınmasını sağlayan meclis üyelerine teşekkür etti.

“AĞLATAN DRAMA” DUYARSIZ KALMADI

Yaşanan felakette birçok aile evsiz kalırken en büyük acılardan birini de 5 kişilik Çelik ailesi yaşadı. Ailesinin 3 çocuğunun da kas erimesi hastalığından dolayı engeli olması zorluklarını arttırdı. Evleri göçük altında kalan aile zor koşullarda sığınacak bir yer bulurken başta akülü sandalyeleri olmak üzere her şeyleri göçük altında kalmıştı. Bu ailenin yaşadığı dram tüm Türkiye’de yürekleri dağlarken yardım eli Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan uzandı.

NURAY KARALAR HABER VERDİ, BAŞKAN HAREKETE GEÇTİ

Zeydan Karalar’ın öğretmen olan eşi Nuray Karalar’ın sosyal medyadan öğrendiği bu aile dramını Belediye Başkanı olan eşine anlatması üzerine Adana’dan Hopa’ya uzanan ‘yardım eli’ duyanları duygulandırdı. Artvin’in Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketinde Zübeyha ve İsrafil Çelik çiftinin kas erimesi hastalığı nedeniyle yürüme engelli olan 3 kızının tekerlekli sandalyeleri tüm ev eşyalarıyla birlikte toprak altında kaldı. Zaten işsiz olan baba İsrafil Çelik'in yeni tekerlekli sandalye alamadığı bedensel engelli kızlarından en büyüğü Büşra, “Bir akülü aracımız olsa bile yeter. Kardeşlerimle birlikte kullanırız. Ama yeter ki bir tane sandalyemiz olsun” şeklindeki yardım çığlığı cevapsız kalmadı. Genç kızın bu yardım bekleyen sözlerini sosyal medyadan öğrenen Adana’nın Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın öğretmen eşi konuyu aile sohbetinde gündeme getirdi. Aile ile bizzat temasa geçen Başkan Karalar ihtiyaçlar doğrultusunda yardımda bulundu.

ÇELİK AİLESİ’NİN YÜZÜNÜ BAŞKAN KARALAR GÜLDÜRDÜ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hopa ilçesine yönelik bir TIR dolusu temizlik malzemesi yardımının dışında özel olarak da Çelik ailesinin bedensel engelli kızlarının da yüzünü güldürdü. Başkan Karalar, öğrenci olan Çelik kardeşlerin eğitimlerinde kullanabilmeleri için bilgisayar, ailesiyle iletişimini rahatlıkla sağlayabilmesi için cep telefonu ve sosyal hayatlarını daha pratik yaşayabilmeleri içinde elektrikli tekerlekli sandalye hediye etti.

 

KARALAR’DAN TAZİYE ZİYARETİ

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye meclisi kararıyla gerçekleştirilen yardım malzemelerinin teslim için geldiği ilçede felakette yakınlarını kaybeden Miraç Gedik’e de taziye ziyaretinde bulundu. Başkan Karalar, aşırı yağışların ardından yaşanan heyelanda eşi Emniyet, yeğeni Erdal Eren, yengesi Ünsal Gedik vefat eden, kızları Tuğba Gedik, Cansu Kaya ile yeğeni Dilek Naz Gedik’de enkaz altından yaralı olarak kurtulan Miraç Gedik’e vefat edenler için taziye dileklerini ilettikten sonra bir süre baş başa görüştü.