Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık ve bir grup hayvan severi belediyede ağırlayan Belediye Başkanı Karalar, Seyhan Belediyesi’nin sokak hayvanları konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Seyhan Belediyesi bereketlidir. O kadar hizmet yapıyor ama kasada para birikiyor. Kısaca paraları ekonomik kullanıyoruz ve sonunda bakın böyle güzel yardımlar yapıyoruz.” diyerek sözlerine başlayan Başkan Zeydan Karalar hayvan severlerle yaptığı bu görüşmede ilk kez başlayan ve bundan böyle gelenekselleşecek bir uygulamanın da müjdesini verdi.

“Kimin neye ihtiyacı varsa Seyhan Belediyesi orada” diyen Belediye Başkanı Karalar, “Çöpü yerin altına almaya başladığımızda hayvan severler telaşlandı. Dediler ki ‘biz buradan hayvanların yemeğini temin ediyorduk’ Dedik ki ‘merak etmeyin ona da biz bakacağız’ İşte göreve geldiğimiz günden bu yana yalnızca sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığımız çalışmalara bir göz atmak bu başarılı performansımızın anlaşılmasını sağlar” dedi.

“BU YAPTIĞIMIZ DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık ve bir grup hayvan severi kabulünde belediyenin bu konuda yaptığı rutin çalışmaları açıkladı. İşte Başkan Karalar’ın sokak hayvanları hakkında yapılan çalışmalar hakkında yaptığı o açıklama;

“2014 yılından başlayarak gönüllü derneklerle yapılan ortak çalışmalar sonucu öncelikle 300 torba kuru mama dağıtımı yapıldı. Belediyemiz tarafından haftanın beş günü sekiz noktada ortalama her hafta 400 kilogram yemek ve 75 kasa tavuk kırıntısı dağıtımı gerçekleştirildi. Bu yardım düzenli olarak devam ediyor. Hayvan sevenlerin muhtelif gıdaların dağıtımına yardım yönündeki taleplerinde düzenli olarak araç ve eleman desteği sunulmaktadır. Bugün başlayacak yeni yardım uygulamamızdaysa her ay 60 torba kedi, 40 torba köpek maması olmak üzere toplam 100 torba kuru mama yardımı yapılıyor. Bundan böyle bu yardımımız her ay düzenli olarak devam edecektir. Bu yaptığımız da diğer belediyelere örnek olsun.”

Çıtırık ve diğer hayvan sevenler Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın sözlerini alkışlarla karşıladı.