Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ve kısa adı ARALDER olan Arap Alevileri Dayanışma Derneği'nin birliktelik gecesi Seyhangücü Spor tesislerinde gerçekleştirildi.

 

HEPSAĞ: ACILARIMIZDAN YAN YANA OLMAYI ÖĞRENDİK

Alevilerin yüzyıllar boyu yok sayılmak istediğini ve asimilasyonlara uğradığını belirten Dernek Başkanı Serkan Hepsağ, bu yok sayılmanın günümüzde de devam ettiğini bu nedenle de bir dernek etrafında toplanmanın elzem olduğunu söyledi. Hepsağ, "Yüzyıllardan beri bu topraklarda yaşayan Arap Alevi toplumu olarak inkar edildik, yok sayıldık, horlandık. Alevilerin ezilmişliğini bilmek ve dile getirmek için aslında alevi olmaya bile gerek yok. Tarihe gerçekçi bir bakış atmak, Alevilerin yaşadığı acıları anlamak için yeterlidir. Kerbela'dan başlayan kıyım, inkar ve asimilasyona uğrayarak günümüze kadar sürmüş ve hala devam etmektedir. Osmanlı'da Yavuz Sultan Selim'in katliamları, yakın tarihte Maraş, Çorum, Gazi, Sivas ve en son Gezi'de kaybettiklerimizin hepsi Alevilerin acı tarihinin bir göstergesidir. Biz Arap Aleviler olarak yan yana durma ihtiyacını acılarımızdan öğrendik. Bu ihtiyacın da gün geçtikçe daha belirgin olduğunu görüyoruz. son günlerde Ortadoğu'da tırmanan gerilimin en ağır bedellerini ödeyen ve güç dengeleri arasında ezilen bir toplum olarak tüm yaşananlardan sonra kimlik ve demokratik değerler konusunda daha duyarlı olma, birlikte hareket etme ve Arap Aleviliği kimliği etrafında toplanmak elzem olmuştur."ifadelerine yer verdi.

 

BAŞKANLAR YALNIZ BIRAKMADI

Derneğin amacına ulaşacağına, birlik ve beraberliğin sağlanacağına inancının tam olduğunu belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, dernek yönetimine teşekkür etti.

Son olarak söz alana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Arap Alevilerinin Cumhuriyet Halk Partisi'ne verdiği destekten söz ederek, birlikteliğin önemine vurgu yaptı.

 

EHLİDDAR KÜLTÜR MERKEZİ'NDEN MUHTEŞEM KONSER

Gecenin sonunda ise Antakya'dan gelen ve Arapça şarkılar söyleyen Antakya  Ehliddar Kültür Merkezi Arapça Müzik Grubu mini bir konser verdi.