Türkiye Emekliler  Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, 15 Mart 2015’de yapılacak olan genel kurullarına tekrar başkan adayı olarak katılacağını belirterek, ”Yaptıklarım, yapacağımızın teminatıdır.” dedi.

Başkan İyiyürek, derneklerine bir nezaket ziyaretinde bulunan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın huzurunda başkan adaylığını duyurdu. Sevgi seliyle karşılanan Karalar’a derneklerine verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederek sözlerine başlayan İyiyürek, şunları söyledi:

“65 YAŞA İNDİRİM SAĞLANDI”

“Göreve geldiğimizde üye sayımız 16 bindi, şimdi bu sayı 50 bine kadar getirmiş bulunmaktayız. Bugün 19 hastane, tıp merkezleri, özel fizik tedavi merkezleriyle anlaştık ve emekli kardeşlerimiz için gerekli indirimleri sağladık. Latif Doğan konserimiz elde olmayan nedenlerden dolayı ertelendi. Bu konuda gerekli desteği veren Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediye Başkanımıza bir kez daha huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

Bu arada derneğimizin kapı ve pencereleri bozulmaya başladı. Bu konuda da Başkanımız Karalar’dan bir destek bekliyoruz.

Genel kurulumuz 15 Mart 2015 Pazar günü Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacaktır. Bizlere destek veren Başkanımız Zeydan Karalar’a da çok teşekkür ediyorum. Benim dernekten başka, sizlere hizmetten başka bir gayemiz yoktur. İnşallah sizlerin desteğiyle yeni dönemde de sizlere hizmet vermekten onur duyacağız.  Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.

Projelerimiz arasında kalıcı TOKİ evleri yapımı vardır ki, bu konuda da hükümetimizden bir onay bekliyoruz. Tatil köyü, düğün salonu, lokal ve emekli evleri belediyelerden talebimiz olmuştur.

Bu arada sizlere de bir müjde vermek istiyorum. 65 yaş üstü emeklilerimiz için halk otobüslerinden indirim talebimiz kabul görmüştür. Hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca, 60 yaşa düşürülmesi için büyükşehir belediyesine de talebimiz iletilmektedir.”

 

“DAHA FAZLA İŞ YAPIYORUZ”

Emekliler Derneği’ne nezaket ziyaretinde bulunan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yaptığı konuşmada, bu derneğin her zaman kendisine destek verdiğini  ifade ederek, burada olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Belediye kasasına giren her kuruşun hesabını vereceğini, bu paraları en iyi şekilde kullanmaya çalıştığını belirten Karalar,” Sizin paranızı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Biz geçmiş belediyeden daha fazla iş yapmanın gayreti içindeyiz. Kasamızda kalan parayla hizmetlerimizi artıracağız. Bunlar sizlere asfalt, meydan, kentsel dönüşüm olarak dönecektir.

Benim tek eksiğim, zamandır. İşlerin yoğunluğundan dolayı akşamları yemek dahi yiyemiyorum. O yüzden de hanımdan fırça yiyorum. Zamana karşı yarışıyorum. O yüzden kardeşinizin kusuruna bakmayın. Bakınız mahallelerde temizlik araçlarımız fırıl fırıl dönüyor. Temizlik imandandır. Bu yüzden de temizliğe son derece önem vermekteyiz.

Camilerimizi temizliyoruz. Bu nedenle sayın Müftümüz bizlere çok teşekkür etti.

“YENİ MEYDAN YAPACAĞIZ”

Biliyorsunuz, Adana’nın bir Uğur Mumcu Meydanı var. Ancak, bu yeterli değil. Yeni bir meydan yapacağız. Balıkçılar Pazarını dümdüz edeceğiz ve oraya dinlenebileceğiniz çok güzel bir meydan yapacağız. Kentsel dönüşümü de en kısa zamanda hayata geçireceğiz.

Sislerle beraber olmaktan son derece mutlu oldum. Başkanımıza da hayırlı olsun, kendisine başarılar diliyorum.”

Sevgi seline maruz kalan Başkan Karalar, daha sonra emeklilerin sorularını yanıtladı.